Başkan Zolan'dan Termik Santral Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zolan'dan Termik Santral Açıklaması
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Avdan Termik Santrali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren doğa ve çevre konusundaki hassasiyetimizi net bir şekilde ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Çevre ve insan sağlığı ile ilgili projelerimizle Türkiye'nin en çevreci belediyesi, en sağlıklı şehri ve en temiz kenti ödüllerini aldık. Bunların yanında hayata geçirdiğimiz yeşil alanlar, parklar, katı atık bertaraf tesisleri, atık su arıtma tesisleri ve sayısız projemizle doğa ve çevre konusuna verdiğimiz önemi ortaya koyduk.

 

Tavas ilçemizin Avdan Mahallesi'nde yapılması düşünülen termik santralle ilgili de hassasiyetimizi en baştan itibaren ortaya koyduk. Üzerimize düşen ne varsa her birini özenle yerine getirip konunun yakın takipçisi olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Avdan Termik Santrali ile ilgili tüm teknik analizlerimizle birlikte 27.04.2020, 30.04.2020 ve 01.06.2020 tarihlerinde gerekli itirazlarımızı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da Denizli Büyükşehir Belediyemizin söz konusu itirazlarını dayanak göstererek Avdan Termik Santrali ÇED sürecini sonlandırdı, projeyi iptal etti.

 

İtirazlarımız doğrultusunda ÇED sürecini sonlandıran, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, çevre başta olmak üzere bugüne kadar Denizlimize bir çok hizmeti bulunan ve bu süreçte de yanımızda olan önceki dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye, bu konuda hassasiyet göstererek konunun takipçisi olan Denizli Valimiz Hasan Karahan'a, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Cahit Özkan'a, milletvekillerimiz Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök'e, AK Parti Denizli İl Başkanımız Necip Filiz ile Tavas Belediye Başkanımız Hüseyin İnamlık'a, ayrıca bu konuda hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

 

 

                                               DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

                                                        OSMAN ZOLAN

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZXXwqZjHqBfÖnceki Haber

ZXXwqZjHqBf

RFAePVOYhjAzSonraki Haber

RFAePVOYhjAz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!