Denizli, Bozdağ Kayak Merkezi’ne kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli, Bozdağ Kayak Merkezi’ne kavuşuyor
Pamukkale travertenleri ve termal şifalı sularıyla ünlü Denizli'de, dünya standartlarında bir kayak merkezinin yapımında sona gelindi. Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde bulunan 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ Kayak Merkezi’ndeki...
Pamukkale travertenleri ve termal şifalı sularıyla ünlü Denizli'de, dünya standartlarında bir kayak merkezinin yapımında sona gelindi. Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde bulunan 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ Kayak Merkezi’ndeki çalışmaları Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin birlikte inceledi.

Bozdağ’ın Denizli'nin yeni yükselen değeri olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Yaklaşık iki yıldır yoğun bir çalışma içerisinde, sıkı bir takiple buranın turizme kazandırılması konusunda olağanüstü gayret sarfettik. Denizli Belediyesi olarak bu işin yürütülmesi, eksik kalan kısımlarının tamamlanmasına çalıştık. Sonuçta Denizli, elbirliğiyle değerine sahip çıktı. Denizli'deki insanlarımız buraya gelebilme, kayak yapabilme olanağını kazanmış olacak. Buranın bir kayak merkezi olabilmesi için düğmeye basıldı. Denizlimiz'e hayırlı olsun." dedi.

‘DENİZLİ'NİN İKİNCİ BEYAZI’

"Burası artık Denizli'nin ikinci beyazı olacak." diyen Zolan, “Burada iş, planlamayla başladı. 25 binlik planları yapıldı, şimdi 5 bin ve binlik planlamaları da bakanlıkta onayda, o işlemler de tamamlanacak. Tesislerle ilgili ihalelerimiz de yapıldı. Önünde herhangi bir engel görünmüyor. Allah, kazasız belasız bu işleri tamamlamayı nasip etsin. Bozdağ bugün zaten güzel bir değer fakat birkaç yıl sonra Ege'de bir hayat merkezi dendiği zaman akla gelecek ilk yer olacak. Bunu Denizli olarak biz birlikte başardık." şeklinde konuştu.

Kayak merkezinin yapımında sona gelindiğini vurgulayan Vali Demir ise şu ana kadar sekiz parkur yapıldığını, saatte 2 bin 500 kişi kapasiteli teleskilerin yapımının sürdüğünü, 720 bin, 608 ve bin 365 metre uzunluğa sahip üç teleskinin 2014 Ocak ayında hizmete gireceğini söyledi. İki telesiyej tesisinin de yine ocakta tamamlanacağını ifade eden Demir, “Günübirlik alan ve parkların tesviyesi tamamlandı. Enerji hattının trafo yapımı bitti. Pist ve servis yollarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Paletli kar araçları, bir aya kadar gelecek. 50 takım kayak malzemesi alınacak. Bin tonluk depo ve içme suyu hattı ise önümüzdeki aylarda yapılacak.” dedi. Vali Demir, Bozdağ’ın deniz kıyısıyla kara iklimine geçiş bölgesinde olduğunu, kar yağışının kasım ayında başladığını, nisan sonuna kadar kayak yapmanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'de jeotermal ısıtmalı topraksız sera alanı 500 dekara ulaştıÖnceki Haber

Denizli'de jeotermal ısıtmalı topraksız...

GEDİKLİ'DE AKLIN "YOL"U BİRSonraki Haber

GEDİKLİ'DE AKLIN "YOL"U BİR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!