SİNÜZİTE DİKKAT

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİNÜZİTE DİKKAT
Denizli Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Şengül Yılmaz, kış aylarında sık görülen sinüzit hastalığının kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, 10 günden uzun süren burun tıkanıklığı, baş ağrısı, öksürük, burun ve geniz akıntısı gibi rahatsızlıklara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
KBB Uzmanı Op. Dr. Şengül Yılmaz, kış aylarında sık görülen baş ağrısı ve burun tıkanıklığı hakkında konuştu. Sinüzitin çocuklarda okul başarısını olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Yılmaz, sinüzitlerin çeşitli belirtileri olduğunu kaydetti. Yılmaz, sinüzitlerin koku alma bozukluğu, geniz akıntısı ile sarı, yeşil veya kanlı burun akıntısının olması, göz çevresinde, yanaklarda ve başta ağrıların olması, kafada basınç hissi, öne eğilirken artan yüz ağrısı gibi çeşitli belirtileri olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Kış aylarında nezle ve grip salgınlarının çok olduğu dönemlerde aklımıza sinüzitin de gelmesi gerekir. 10 güne kadar geçmeyen nezle, grip gibi durumlar aslında bir akut sinüzit belirtisi olabilir. Akut sinüzitlerde uygun tedavi yapılmazsa kronik sinüzite, enfeksiyonun beyin zarlarına ulaşmasıyla menenjite, iltihabi durum göze ulaştığında görme problemlerine, göz hareket bozukluklarına ve özellikle çocuklarda ortaya çıkan orta kulak iltihabına neden olur. Uzun süren belirtiler ise kronikleşmiş sinüziti akla getirmektedir. Kronik sinüzitlerde ise sinüzite neden olan olayın ortaya çıkartılması gerekir” dedi.

“Sinüzit çocuklarda okul başarısını olumsuz etkileyebiliyor”
Sinüzitin okul başarısını etkileyebileceğini kaydeden Dr. Yılmaz, “Çocuklarda bu şikayetlerin devam etmesi özellikle okulda konsantrasyon güçlüklerine ve okul başarısının düşmesine neden olabilmektedir. Bu çocuklarda burun tıkanıklığı yaratan nedenlerde, özellikle geniz eti, alerjik burun eti şişmeleri dediğimiz konka hipertrofisi durumları akla gelmelidir. Aileler bu konuda uyanık olmalı ve mutlaka uzun süre geçmeyen şikayetlerde bir hekime başvurmalıdırlar” diye konuştu.
Yılmaz, sinüzit hastalığının kişinin yaşam kalitesini düşürdüğüne de vurgu yaparak, sinüzitten korunmak için önerilerde bulundu. Yılmaz, sinüzitten korunmanın öncelikle soğuktan korunması gerektiğini belirterek, ıslak saçla dışarı çıkılmaması, çıkılması halinde ise bir bere takılması gerektiğini söyledi. Grip ve nezlenin 10 günden fazla sürmesi halinde mutlaka doktora başvurulması gerektiğini belirten Yılmaz, gribal enfeksiyon durumunda burnun açık tutulması için ise lavaj yapılması uyarısında bulundu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHİDİMİZ VARÖnceki Haber

ŞEHİDİMİZ VAR

ÇİVRİL OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 2 ÖLÜ, 14 YARALISonraki Haber

ÇİVRİL OTOBÜSÜ DEVRİLDİ 2 ÖLÜ, 14 YARALI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!