Büyükşehir'den engellilere pozitif ayrımcılık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir'den engellilere pozitif ayrımcılık
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, E-KPSS'ye hazırlanan kursiyerler için düzenledikleri ücretsiz kitap dağıtım programına katılarak, her zaman pozitif ayrımcılık yaptıkları engellilere yönelik eğitim desteğinin devam edeceği müjdesini verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile işbirliğinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (E-KPSS) girecek olan engelli vatandaşlar için ücretsiz kurs programı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda engelli lisans ve ön lisans düzeyindeki memur adaylarına yönelik ücretsiz kitap dağıtım programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, davetliler, kursiyerler, aileleri ve eğitimciler katıldı.

 

Ücretsiz kurslar 4 ay sürecek

 

Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra mesleki alanlarda da başarılı olmaları için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür etti. Güngör, "Engelli vatandaşlarımızın, 4 ay boyunca verilecek olan E-KPSS kurslarına katılım sağlaması büyük bir önem arz ediyor. Bu imkanlardan sonuna dek faydalanmanızı rica ediyorum. Nisan’da yapılacak olan sınavda başarılı olmanız bizi çok mutlu edecektir" dedi.

 

“365 gün yanınızdayız”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, sadece yılın belirli günleri değil 365 gün boyunca engellilerin hayatlarını daha kolay kılmak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Toplumun her kesiminin engelli bireylere yönelik farkındalık içerisinde olmasını ve ön yargılardan sıyrılması için çaba harcaması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Sizlere imkan verildiğinde çok özel yeteneklerinizin ortaya çıktığını biliyoruz. Çok üst düzey görevlerde çalışan arkadaşlarımız var. Bu güzel bir imkan. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz memur alımlarında ölçülebilir bir standart getirdi. İnşallah bir ömür boyu çalışacağınız bir işe kavuşur ve milletimize hizmet edebilirsiniz" dedi.

 

Başkan Zolan’dan başarı mesajı

 

Kent Konseyi Engelliler Meclisinin ortaya koyduğu projeyi desteklemek adına Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen Başkan Osman Zolan, şunları söyledi: "Bu projeye destek olan tüm kurumlarımızın yöneticilerine, eğitim verecek öğretmenlerimize ve bu proje için gayret eden Engelliler Meclisi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizden ne isterseniz, imkanlarımız doğrultusunda başımızın üstünde yeriniz var. ‘Emriniz olur’ der, onu yerine getirmek için gayret gösteririz. Sınavda hepinize üstün başarılar diliyorum." Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler, engelli memur adaylarına yönelik hazırlanan , E-KPSS kitabını dağıttı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köpek ve kombi dahi çalan hırsızlar polisten kaçamadıÖnceki Haber

Köpek ve kombi dahi çalan hırsızlar poli...

BAŞKAN ŞEVKAN ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!