(Özel) Vaka düşüşlerinin sırrı devlet millet dayanışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
(Özel) Vaka düşüşlerinin sırrı devlet millet dayanışması
Korona virüsle mücadelede örnek il olan ve vaka oranında ciddi düşüş yaşanan Tekirdağ’ın İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Biz millet devlet dayanışmasını da sağladık. Bu kuralları el birliğiyle sağlayarak sayılarımızı düşürdük” dedi.

Çin’den yayılan korona virüs salgını bütün dünyaya korku salmaya devam ederken, Türkiye’de uygulanan sıkı tedbirlerin ardından Tekirdağ’ın korona virüs risk haritasında normalleşmeler görülüyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinde daha önce kırmızıya boyanan Tekirdağ’ın korona virüs risk haritası yılbaşında uygulanan 80 saatlik kısıtlama sonrasında mavi ve yeşile büründü.


İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Tekirdağ’da vaka düşüşleriyle ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada,


devlet millet dayanışması içerisinde vaka oranlarındaki sayılarda ciddi düşüşün olduğunu ifade etti. Dr. Kalkan, “Kasım ayından itibaren yükselişe geçen ülkemizde de birçok büyükşehirde artan vakalar, bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanlığımızın aldığı son kısıtlayıcı uygulamalarla hamdolsun çok iyi seviyelere geriledi. Haritamız yeşile doğru bir iyileşme gösteriyor. Biz arkadaşlarımızla filyasyon ekiplerimizin sayısını artırdık. Araç sayılarımızı artırdık. Evlere ilaç götüren, muayeneyi yapan, sürüntü örneği alan ekiplerimizin sayısını artırdık. Arada hasta sirkülasyonunu, pozitif hasta sirkülasyonunu da bir anlamda entegre ettik. Yani giden arkadaşlarımız, hastayı hastaneye taşımadan, toplu ulaşım araçları kullanılmadan, muayenelerini, taramalarını yaparak evde tamamladılar. Sürüntülerini aldılar. Laboratuvarlarımız da hızlıca çalıştı. Geriye dönük olarak vatandaşlarımıza ilaçları anında yetiştirildi” dedi.



“Yüksek sayıda bir filyasyon ekibimiz var”


“Biz millet devlet dayanışmasını da sağladık" diyen Kalkan, "Bu kuralları el birliğiyle sağlayarak sayılarımızı düşürdük. Vaka oranlarımız çok ciddi anlamda, zaten sayın bakanımız da açıklamışlardı. Bu süre zarfında neredeyse her hafta bizleri de arayarak doğru yol haritası izlememizi temin ettiler. Filyasyon ekip sayımızı dinamik bir şekilde artırabilmekteyiz. Vakalarımız artığında hemen yüzde 100 artışla filyasyon ekiplerimizi iki katına çıkardık. Vakalarımız düştüğünde de arkadaşlarımızı dinlendiriyoruz. Ama sahada vakalarımızı çok hızlı karşılayacak yüksek sayıda bir filyasyon ekibimiz var. Bunlar 200’lerin üzerinde. Arkadaşlarımızın içerisinde tam donanımlı, tüm ekipmanları taşıyan, onları takip eden araçlarımız da var” diye konuştu.



“Neredeyse yüzde 100’lerin altına geriledi”


Sağlık Bakanlığının en kısa sürede başlatacağı aşı çalışmalarıyla birlikte ülkede genel bir bağışıklama oluştuğu zaman biraz rahatlayabileceklerini ifade eden Kalkan, “Vaka oranları neredeyse yüzde 100’lerin altına geriledi. Sayılarımız çok ciddi manada düştü. Ama bu şu demek değildir. Biz bunu buz tutmuş gölün üzerinde yürümeye veya orman yangınını söndürmeye benzetiyoruz. Yani dalından fırlayan bir kozalak bir yeri tutuşturabilmekte. Söndürdüğünü düşündüğün alanı tekrar yakabilmekte. Yine buz tutmuş göle benzetmemdeki amaç şu. Dikkatsiz olmamız, tedbirleri gevşetmemiz, rehavete kapılmamız halinde de tekrar alevlerin olabileceğini gözlerden ırak tutmamalıyız” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sulama rezervleri SOS veriyorÖnceki Haber

Sulama rezervleri SOS veriyor

Verem hastalığının bulaşma riski anlatılacakSonraki Haber

Verem hastalığının bulaşma riski anlatıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!