© Haber Acıpayam 2022

1 yıllık kazanç dudak uçuklattı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kangrene dönen Tugay Kavşağı'ndaki trafik sorununu çözmesi ile birlikte milyonlarca lira Denizlililerin cebinde kaldı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin kangrene dönen Tugay Kavşağı'ndaki trafik sorununu çözmesi ile birlikte milyonlarca lira Denizlililerin cebinde kaldı. Günde ortalama 33.000 aracın kullandığı kavşağın kapasitesi saatte 400 araç artarken, geçen1 yıllık süreçte 1.188.000 litre yakıt tasarrufu sağlandı. 

Denizli'nin en yoğun kullanılan güzergahlarından biri olan, küçük bir trafik yoğunluğunda dahi hemen kilitlenen Dumlupınar ve Lise Caddesi’nin kesişim noktasındaki Tugay Kavşağı, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı düzenleme ile rahat bir nefes aldı. Yaklaşık 1 yıl önce yeni yüzüyle hizmete giren kavşakta Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının yaptığı tespitlere göre ekonomik, çevresel ve zaman faktörleri açısından büyük avantaj yakalandı. Çıtır Kavşağı olarak da tabir edilen kavşak, düzenlemenin ardından günde ortalama 33.000 adet araca hizmet ederken, bölgedeki kuyruklanma ve bekleme süreleri ciddi oranda azaldı. Kapasitesinde saatte 400 araçlık artış sağlanan kavşakta geçen1 yıllık süreçte toplamda 1.188.000 litrelik yakıt tasarrufu sağlandı. 

297.000 saatlik işgücü tasarrufu

Söz konusu düzenleme ile sağlanan yakıt tasarrufuyla doğru orantılı olarak atmosfere 213.750 kg’lık karbon salınımı yapılmasının da önüne geçildi. Hava kirliliği azaltılırken, geçen 1 yıllık  süreçte mesafenin kısalması, bekleme sürelerinin azalması ve trafik akış hızının artması sonucunda ise 297.000 saatlik işgücü kazanımı sağlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin kanayan yarası haline gelen, Dumlupınar ve Lise caddelerinin kesişimindeki trafik sorununu çözmesi ile milyonlarca lira Denizlililerin cebinde kaldı. 

"Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte hızla artan nüfus ve araç sayısına karşı yeni önlemler aldıklarını, bu kapsamda birçok ulaşım projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Geçmişte bölgedeki trafiğin zaman zaman kilitlendiğini anlatan Başkan Osman Zolan, "Çok yoğun bir çalışma sonucu yaklaşık 1 yıl önce kavşağımızı yeni haliyle hizmete aldık. Burada yaşanan trafik çilesinden eser kalmadı. Yeni köprülü kavşaklarla, yollarla, alt ve üst geçitlerle, trafik yönetim sistemimizle ve tüm ulaşım yatırımlarımızla insanlarımızın konforlu seyahatini sağlama noktasında gayret göstermeye devam ediyoruz" dedi. Ulaşım yatırımları ile zamandan, yakıttan büyük tasarruflar sağlandığını, yakıttan kaynaklanan hava kirliliği etkisinin de azaltıldığını vurgulayan Başkan Zolan, "Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER