© Haber Acıpayam 2022

17 yıldır devam eden rahatsızlığı PAÜ Hastanesinde tedavi edildi

 Denizli’de 67 yaşındaki hasta, PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Dr. Öğr. Üyesi Soner Gök tarafından yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Yapılan tedaviyi anlatan Dr. Öğr. Üyesi Soner Gök, “Hastamızın 17 yıldır rahim sarkması şikayeti varmış. Son yıllarda rahim sarkmasına bağlı idrar yapmada ciddi zorluklar yaşar hale gelmiş. Zor idrar yapmaya bağlı böbreği zarar görmüş ve böbrek fonksiyonları bozulmaya başlamış. Yine rahim sarkmasına bağlı yürümede, oturmada zorluk ve ağrı şikayetleri oluşmuş. 17 yıldır rahim sarkması olan hastamız şikayetini söylemeye utandığından ve ameliyat korkusundan hiçbir sağlık kuruluşuna başvuramamış. Son zamanlarda rahim sarkmasına bağlı şikayetlerinde artış ve böbrek fonksiyonlarındaki bozulma nedeniyle eşi ve çocukları tarafından ikna edilerek kliniğimize başvurdu. Yapmış olduğumuz muayenede hastamızın rahmi ve idrar kesesi tamamen dışa sarkmış durumdaydı ve ileri evre rahim sarkması olarak değerlendirildi” dedi.

Hastanın rahim sarkmasının oluşturduğu zararlar ve hayat konforundaki olumsuzluklar hakkında detaylı bilgilendirildiğini kaydeden Gök, “Tedavi yöntemi hakkında hastamız ve yakınları bilgilendirilip onamları alındı. Hastamızın karnından hiçbir kesi yapılmadan alttan (vajinal yoldan) rahim ve yumurtalıkları alındı, idrar kesesindeki sarkma düzeltildi (sistosel operasyonu) ve sakrospinöz fiksasyon denilen askı ameliyatı yapılarak hastamızın idrar kesesi ve haznesi önceki olağan anatomik pozisyonuna getirildi. Ameliyat sonrası 2. günde şifa ile taburcu edilen hastamız 2 hafta sonraki kontrolüne geldiğinde yüzünde sürekli bir gülümseme ve mutluluk vardı. Ameliyat sonrası bu kısa sürede hayat kalitesi ve konforundaki artışın tarifi olmadığını, ameliyatın korktuğu kadar zor geçmediğini ifade etti” ifadelerini kullandı.


“Rahim sarkması gençlerde de görülebilir”
Dr. Gök, hastaların her zaman detaylı olarak bilgilendirilmesini ve erken tedavinin önemini vurgulayarak, “Kliniğimizde bu tür ameliyatların başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Rahim sarkması nadir olarak genç yaştaki kadınlarda görülebilmesine karşın genellikle ileri yaşta ve çoğunlukla çok doğum yapmış kadınlarda görülmektedir. Kadınların hayat kalitesini, konforunu ve özgüvenini düşüren bir sağlık problemidir. Utanma ve korkuya bağlı doktora başvurmada gecikme zamanla idrar yapamamaya bağlı olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir” dedi.

İlginizi Çekebilir

Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

TÜM HABERLER