© Haber Acıpayam 2022

19 MAYIS'TA MORAL BANDOSU

Tüm Denizli’de olduğu gibi Acıpayam’da da Acıpayam Belediyesi’nin bandosu ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramı coşkusu yaşandı.

Acıpayam Belediyesi tarafından oluşturulan bando takımı, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda marşlar eşliğinde dolandı. Acıpayam Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101.yılı kutlamaları sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapıldı. Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan  birim müdürleri ve çalışanları tuttukları Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile cadde ve sokaklarda gençlerin ve Acıpayam halkının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutladılar. Heyet, Devlet Hastanesi ve 112 sağlık çalışanlarını da unutmadı. Bu zorlu süreçte canla başla çalışan  sağlık personeline de moral verdi.

 

Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi ŞEVKAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, 16 Mayıs 1919 günü millet ve devletin kaderinin Samsun‘a taşındığını vurguladı. 19 Mayıs 1919 günü başlayan Milli Mücadele’nin şanlı günlerin tanığı olduğunu ifade eden Başkan Şevkan, “Zor günleri birlik ve beraberlikle aşan, yurdumuz için göğsünü siper eden kahraman ecdadımızdan bizlere miras kalan tüm mukaddesata sahip çıkmak hepimize düşen şanlı bir vazifedir. Türk’ün sarsılmaz imanının ve vatan sevgisinin bütün cihana gösterildiği bu kutlu mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve hürmetle yad ediyorum. Aziz Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

TÜM HABERLER