19 yaşındaki gencin organları 6 hastaya umut oldu
ACIPAYAMDenizli’nin Acıpayam ilçesinde geçirdiği trafik kazasından ağır yaralı olarak kurtulan, ancak tüm çabalara rağmen hayata tutunamayan genç, ailesinin bağışladığı organlarıyla nakil bekleyen 6 hastaya umut oldu.
Acıpayam ilçesinde geçirdiği trafik kazanın ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 19 yaşındaki Samet Acar'ın karaciğeri, akciğeri, kalbi, iki böbreği, korneaları Sağlık Bakanlığı tarafından gelen özel ekip tarafından başarılı bir operasyonla alındı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Anastezi Doktoru Osman İlhan, başarılı bir çalışma ile bağışlanan organların ihtiyaç sahibi hastalara verildiğini ve şu ana kadar hastalarda organlar hakkında sorun olmadığını belirti.
İlhan, "19 yaşında kaza sonucu beyim ölümü gerçekleşen hastamızdı. Bir buçuk gün bizde yattı ve beyin ölümü gerçekleşti. Pek çok defa görmediğimiz bir şekilde ailenin kendi talebi ile organlarını bağışlayacaklarını söylediler. Biz de yaptığımız araştırmalar sonrasında, organ koordinatörlüğü konusunda İzmir Bölge Koordinasyon Merkezine bağlıyız. Onların üstün çalışması ile çok kısa bir sürede yaklaşık 3 saat içerisinde, tüm organlar ile ilgili gerekli araştırma yapıldı. Bunun sonucunda biz gereken organları gereken hastalara yönlendirmeye başladık. Bu konuda Sağlık Bakanlığının çok ciddi bir organizasyonu var. Organları vereceğimiz hastanın merkezi, hekimleri pazartesi gecesi saat 00.45'de bütün ekipler ameliyathanede hazır vaziyetteydi. Biz de kendilerine anestezi olarak ve cerrahi olarak gereken desteği verdik. Sabaha karşı 06.00 gibi çocuğumuzun bütün organları uygun bir şekilde alınmış ve gereken yerlere yola çıkmıştı. Daha sonra ailenin hassasiyetleri doğrultusunda cenazeyi kendilerine teslim ettik. Öğrendiğimiz kadarı ile de organları naklettiğimiz hastaların büyük bir çoğunluğunda yakın dönem için problemler görünmüyor. Hastamızın karaciğeri, akciğeri, kalbi, iki böbreği, korneaları alındı. Pankreas ve ince bağırsak da alınabilirdi ancak, mevcut kan grubuna uygun alıcı olmadığı için onlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Normal şartlarda pankreas ve ince bağırsak da herhangi bir hastaya nakledilmek için oldukça uygundu. Alınan tüm organlar oldukça sağlıklıydı. Çocuğumuzda çok güzel bakmış kendisine. Hiçbir problem olmadan gerekli organları alındı ve işlemleri yapıldı" dedi.
Baba Adem Acar ise, "Acımız çok büyük. Bunun tarifi yok. Ama organlarıyla hayat verecek olmasından dolayı da gururluyuz" dedi.
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Akalan Mahallesi'nde seyir halinde olan Samet Acar yönetimindeki 20 ABA 03 plakalı hafif ticari araç, kontrolden çıkarak refüje çıkmış ve elektrik direğine çarparak durabildi. Kazada Ramazan İnce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken sürücü Samet Acar da hastanede tedavi altına alındı. 19 yaşındaki Samet Acar'ın pazar günü beyin ölümü gerçekleşti.
İlginizi Çekebilir
Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu
Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.