20 YAŞINDAKİ PERİHAN, ORGANLARIYLA 3 KİŞİYE UMUT OLACAK
ACIPAYAMDenizli'de geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Perihan Sevim’in organları ailesi tarafından bağışlandı.
Bilinç kaybı sonucu Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 20 yaşındaki Perihan Sevim, Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’ndeki üç günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Sevim’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Perihan Sevim’in 2 böbreği İzmir Ege Üniversitesi, karaciğeri de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.
Evli olan kızını kaybeden acılı baba Ali Kaya, "Kızımı kaybettim. En azından ondan çıkan organlarla başkaları hayat bulsun, can bulsun. Kızım sayesinde başka fidanlar yeşersin" dedi.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk de Kaya ailesinin kızının organlarını bağışlamasının önemine değinerek, "Aileler adına büyük üzüntü yaşıyoruz. Bağışlanan organlar da hayat bulacak insanların hayat bulması da sevindirici olan kısmı. İki aile de çocuklarını kaybederken kendi acılarını unutarak başka ailelere umut oldular. Ben bir kez daha Kaya ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.