© Haber Acıpayam 2022

200 YILLIK CAMİ RESTORE EDİLİYOR

Denizli’nin Çameli ilçesindeki 200 yıllık tarihi bulunan Tahtalı Cami, restorasyona alınacak.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yer alan 200 yıllık tarihi Tahtalı Camii, Valilik tarafından restore edilecek. 1800’lü yıllarda inşa edilen Cami, bakımsızlıktan dolayı birçok yerinde hasar olmuş, harabeye dönmüştü. Ahmet İlal isimli vatandaşta bulanan camini tapusu düzenlenen törenle Çameli Belediyesine bağışta bulunuldu. Restore edilmek üzere caminin tapusunu Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Çameli Kaymakamı Onur Aydın aldı. Bakımsızlık nedeniyle uzun süredir ibadete kapalı olan cami, yapılacak restorasyonun ardından hem ibadete açılacak, hem de turizme kazandırılması hedefleniyor.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “İlçemiz Güzelyurt Mahallesinde taşınmazı tapusu Ahmet İlal'e ait bin 26 metrekare olan tarihi Camisinin tapusu belediyemize kazandırılmıştır. Tarihi yapıları onararak ilçenin genel tarihi, mimari yapısı, kültür birikimi ve Anadolu’nun genel yapısında bütünlük sağlamaya çalışıyoruz. Tarihi yapılar hem kültürel, hem de sosyal yaşantımızın birer parçası. Önemli olan değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir ilçe olabilmek. Çameli'mizin en eski yapısı olan bu camiyi aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Restorasyonu ve tadilatı Denizli Valiliği tarafından karşılanacak olup çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yansı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek cami, yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak” dedi
.


İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER