© Haber Acıpayam 2022

200 YILLIK CAMİ RESTORE EDİLİYOR

Denizli’nin Çameli ilçesindeki 200 yıllık tarihi bulunan Tahtalı Cami, restorasyona alınacak.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yer alan 200 yıllık tarihi Tahtalı Camii, Valilik tarafından restore edilecek. 1800’lü yıllarda inşa edilen Cami, bakımsızlıktan dolayı birçok yerinde hasar olmuş, harabeye dönmüştü. Ahmet İlal isimli vatandaşta bulanan camini tapusu düzenlenen törenle Çameli Belediyesine bağışta bulunuldu. Restore edilmek üzere caminin tapusunu Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Çameli Kaymakamı Onur Aydın aldı. Bakımsızlık nedeniyle uzun süredir ibadete kapalı olan cami, yapılacak restorasyonun ardından hem ibadete açılacak, hem de turizme kazandırılması hedefleniyor.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “İlçemiz Güzelyurt Mahallesinde taşınmazı tapusu Ahmet İlal'e ait bin 26 metrekare olan tarihi Camisinin tapusu belediyemize kazandırılmıştır. Tarihi yapıları onararak ilçenin genel tarihi, mimari yapısı, kültür birikimi ve Anadolu’nun genel yapısında bütünlük sağlamaya çalışıyoruz. Tarihi yapılar hem kültürel, hem de sosyal yaşantımızın birer parçası. Önemli olan değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir ilçe olabilmek. Çameli'mizin en eski yapısı olan bu camiyi aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Restorasyonu ve tadilatı Denizli Valiliği tarafından karşılanacak olup çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yansı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek cami, yeniden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak” dedi
.


İlginizi Çekebilir

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Denizli'de boşandığı eski eşinin sokak ortasında boğazını keserek öldürülen, erkek arkadaşının ise şah damarını kesen eski koca hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Cinayetin güvenlik kamerası kayıtlarının izlendiği ilk duruşmada, zanlı kendini "Kendimi kaybettim" sözleriyle savundu.

Denizlili Lösemi tedavisi gören çocukların yeni yıl hayalleri gerçeğe dönüşüyor

LÖSEV, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yeni yıl dileklerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla "Dilek Topla Benim İçin" kampanyasını hayata geçiriyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yürütülen kampanya için ve bu yıl Denizli’de açılan ofisin de kutlamasını kapsayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Denizlili 3 firma bakanlığın ifşa listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son denetim sonuçlarında Denizli'den 3 firma yer aldı. Yapılan kontrollerde, takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi ile piliç sucuk ürünlerinde mevzuata aykırı içerik kullanımı tespit edildi.

Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kaçakçılıkla mücadele operasyonu sonucunda yaklaşık piyasa değeri 3 milyon TL olan otomobil parçası ele geçirildi.

Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu

Denizli’de Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmanın işçilerini taşaıyan servis şoförünün dikkati faciayı önledi. Dumanları fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün işçileri tahliyesinin hemen ardından servis alev topuna döndü.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER