21 kişiyi dolandıran tefecinin evinden yüklü meblağda senet çıktı
ACIPAYAM Denizli’de tefecilik yaparak 21 vatandaşı dolandıran 1 şüpheli, yapılan operasyon sonucu yakalanarak tutuklandı. Operasyon ile beraber evde mağdurlara ait olan yüklü miktarda senet bulundu.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, ekonomik durumu zor olan ve bankalardan kırmızı çizgi yediği için kredi kullanamayan kişilere faiz ile beraber açık senet alınarak borç para verildiği bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler tefecilik suçundan mağdur olan 21 vatandaştan ifade aldı. Yapılan bilgiler sonucu bazı vatandaşların borçlarının ödenmesine rağmen senetleri geri vermeyerek icra takibinin başlatıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcısının talimatları ile beraber ekipler harekete geçti. Mağdurlardan alınan ifadeler doğrultusunda şüphelinin Bozkurt ilçesinde olduğu öğrenildi. Bozkurt ilçesinde yapılan operasyonda sonucu şüpheli bulunduğu evde yakalandı.
Mağdurlara ait 13 senet ele geçirildi
Şüphelinin evinde yapılan aramalar sonucu mağdurlara ait olduğu öğrenilen 5 müşteki adına düzenlemiş açığa imzalı senet, 6 müşteki adına düzenlemiş 85 bin TL bedelli senet, 2 müşteki adına düzenlemiş araç satış sözleşmesi ele geçirildi. Olay sonrası yakalanan şüpheli hakkında yağma ve tefecilik suçundan adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Denizli Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara uyarıda bulunarak tefecilik suçunu meslek haline getiren vatandaşlarda borç para almamalarını ve senet gibi evraklara imza atmamaları gerektiğini söyledi. Bu tür suç işleyenlerin ise emniyet birimlerine bildirilmesi konusunda uyardı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.