© Haber Acıpayam 2022

21 kişiyi dolandıran tefecinin evinden yüklü meblağda senet çıktı

 Denizli’de tefecilik yaparak 21 vatandaşı dolandıran 1 şüpheli, yapılan operasyon sonucu yakalanarak tutuklandı. Operasyon ile beraber evde mağdurlara ait olan yüklü miktarda senet bulundu.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, ekonomik durumu zor olan ve bankalardan kırmızı çizgi yediği için kredi kullanamayan kişilere faiz ile beraber açık senet alınarak borç para verildiği bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler tefecilik suçundan mağdur olan 21 vatandaştan ifade aldı. Yapılan bilgiler sonucu bazı vatandaşların borçlarının ödenmesine rağmen senetleri geri vermeyerek icra takibinin başlatıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcısının talimatları ile beraber ekipler harekete geçti. Mağdurlardan alınan ifadeler doğrultusunda şüphelinin Bozkurt ilçesinde olduğu öğrenildi. Bozkurt ilçesinde yapılan operasyonda sonucu şüpheli bulunduğu evde yakalandı.

Mağdurlara ait 13 senet ele geçirildi
Şüphelinin evinde yapılan aramalar sonucu mağdurlara ait olduğu öğrenilen 5 müşteki adına düzenlemiş açığa imzalı senet, 6 müşteki adına düzenlemiş 85 bin TL bedelli senet, 2 müşteki adına düzenlemiş araç satış sözleşmesi ele geçirildi. Olay sonrası yakalanan şüpheli hakkında yağma ve tefecilik suçundan adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Denizli Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara uyarıda bulunarak tefecilik suçunu meslek haline getiren vatandaşlarda borç para almamalarını ve senet gibi evraklara imza atmamaları gerektiğini söyledi. Bu tür suç işleyenlerin ise emniyet birimlerine bildirilmesi konusunda uyardı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

TÜM HABERLER