© Haber Acıpayam 2022

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlatılan kutlama programı Havuzlu Çarşı, Talip Özkan Sanat Merkezinde devam etti.

Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlatılan kutlama programı Havuzlu Çarşı, Talip Özkan Sanat  Merkezinde devam etti.
 
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
 
Gerçekleştirilen kutlama programına Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Daire ve Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay yaptı.
 
Tokyay yaptığı konuşmada, ‘’ Öğretmenlik; emek,özveri,sabır ve hoşgörü gerektiren öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir.  Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da öğretmenler başaracaktır. Tüm öğretmenlerimizin24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum’’ dedi.
 
Aday öğretmenler adına Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Huri KARAN yaptığı konuşma da, ‘’ Öğretmenlik mesleği insanda bir cevher olarak saklı bulunan ve kamunun ‘’ vicdan’’ diye adlandırdığı insanlık hüviyetinin bolca kullanıldığı bir alandır. Maddenin nesneleşme sürecinde çekilen zahmetlerin ve bu zahmetler esnasında dökülen kutsal alın terinin lezzetini tatmış kişilerin mesleğidir öğretmenlik. Ve tarihsel süreçte hikayesini bulduğumuz ‘’insan gibi olabilme’’ kavgasının arenasıdır bu meslek.
 
Yeni öğretmen modelinde öğretmen her zaman sorunun  değil çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkânsızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir. Şuna yürekten inanıyorum ki, bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincideyiz’’dedi.
 
Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Yusuf GÖKCEN ' in anılarını sundu.
 
2014-2015  eğitim - öğretim yılında stajyerliği kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından, emekli olan milli eğitim personeline hizmet şeref belgelerinin verildi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü  nedeniyle öğrenciler arasında yapılan  şiir,resim, kompozisyon dallarında ve öğretmenler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren  öğretmen ve öğrencilere ödülleri protokol tarafından  verildi.
 
Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi  öğrencileri tarafından hazırlanan programda Şiirler ,Oratoryo, Müzik dinletisi ve Folklor gösterisi ile program sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

TÜM HABERLER