© Haber Acıpayam 2022

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü dolu dolu yaşadılar

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farklı etkinliklere imza attı. “Futbol’u Biz Yüreğimizle Oynarız” sloganıyla Denizlispor Yönetim Kurulu ile futbol maçı yapan engelliler, 1000 güvercin uçurarak farkındalık yarattı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farklı etkinliklere imza attı. “Futbol’u Biz Yüreğimizle Oynarız” sloganıyla Denizlispor Yönetim Kurulu ile futbol maçı yapan engelliler, 1000 güvercin uçurarak farkındalık yarattı.  
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. “En Büyük Engel Sevgisizliktir, Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele” sloganıyla düzenlenen etkinliklere, Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program Atatürk Parkı önünde yaklaşık 1000 güvercinin uçurulması ile devam etti. Daha sonra engelli spor kulüplerinin katıldığı ve “Futbol’u Biz Yüreğimizle Oynarız” sloganıyla futbol maçları düzenlendi. Denizli Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen programda konuşan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, “Beraber yaşadığımız toplumda engelimize göre değil yeteneklerimize göre değerlendirilmek istiyoruz” dedi. 

“En büyük engel sevgisizliktir”

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, en büyük engelin sevgisizlik olduğuna dikkat çekerek, “Fiziki engelleri sevgiyle paylaşarak el ele vererek hep beraber aşıyoruz. Ama kalplerde ve zihinlerde engel varsa bunları aşmak mümkün değil. Ama çok şükür Denizli bu konuda şanslı bir il. Şehir içi ulaşımdan spor müsabakalarına, istihdamdan kültür sanat faaliyetlerine kadar mehteran takımımızdan spor kulüplerimize kadar engelli bireylerimizin önündeki bütün engelleri kaldırmaya ant içtik. Bu konuda engel deyince her şeyi yapmayı gayret ediyoruz. Yeter mi tabi ki yetmez. Çünkü hayat gelişiyor ve değişiyor. Şimdiye kadar yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. İstiyoruz ki engelli kardeşlerimiz hayatın içinde olsun. Engelli kardeşlerimiz hayatın içerisinde olursa ancak o zaman toplum olarak görevimizi yapmış oluruz” dedi.

“Denizli özelinde çok iyi çalışmalar yapılıyor”

Türkiye’de engellilerin önündeki engelleri kaldırma noktasında çok önemli çalışmalar yapıldığına değinen Vali Yardımcısı Halil Canavar da, “Kamu kurum ve kuruluşları adeta baştan başa yeniden yapılandırıldı. Bu yeterlimi elbette yetersiz. En medeni ülkelerin sahip olduğu standartlara ulaşma ve o standartları aşma konusunda azimliyiz" dedi. Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Programda,  Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Üstek, Denizlispor Yönetimi ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’den oluşan takım ile Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampute Takımı gösteri maçı yaptı. Daha sonra, Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü, Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Özel Çamlık Okulu Kulübü Özel Futbolcular minyatür sahada maç yaptı. İsmail Tosunoğlu İş Okulu mehteran gösterisinin de yapıldığı programda engelli grupları unutulmaz bir gün geçirdi.

İlginizi Çekebilir

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER