3 Milyar TL’lik Denizli İçme Suyu projesi tamamlandı
ACIPAYAMBüyükşehir’den 10.000 tonluk su deposuDenizli’nin en büyük içme suyu deposu hizmete alındıBaşkan Zolan: “Esas olan millete hizmet etmektir, eser koymaktır”Denizli’nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 100 bin kişiye hizmet verecek 10.000 tonluk su deposunu düzenlediği törenle hizmete aldı. Kente kazandırdıkları Akbaş Barajı, içme suyu arıtma tesisi, iletim hatları ve içme suyu depolarının bugünkü değeriyle toplam 3 milyar TL’ye mal olduğunu belirten Başkan Zolan, “Esas olan millete hizmet etmektir, eser koymaktır” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Denizlililerin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için kentin en büyüğü olacak 10 bin tonluk içme suyu deposu düzenlenen törenle hizmete alındı. Adalet Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, DSİ 212. Şube Müdürü Kemal Özsoy, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan adayı Ekrem Başer, davetliler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 212. Şube Müdürü Kemal Özsoy, Denizli İçme Suyu projesinin teknik detaylarını paylaşarak, Akbaş Barajı’ndan gelen suyun arıtma tesisi ve 65 kilometrelik isale hattı sonrası bugün de hizmete alınan içme suyu depolarına ulaşacağını anlattı. Özsoy, söz konusu tesisin iş teslim sürecinden önce tamamlandığını belirterek, emek verenlere teşekkür etti.
3 Milyar TL’lik Denizli İçme Suyu projesi tamamlandı
Konuşmasına 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazileri rahmet ve minnetle anarak başlayan Başkan Osman Zolan ise, güzel bir işin açılışını gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli’nin her alanda ihtiyacına yönelik pek çok çalışmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak, sorunları çözerek Denizli’yi dünya kentleri arasına taşıdıklarını belirtti.
Başkan Zolan: “Esas olan millete hizmet etmektir, eser koymaktır”
DSİ ile Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğun protokol çerçevesinde kente Akbaş Barajı, İçme suyu arıtma tesisi, iletim hatları ve içme suyu depolarını içerisine alan bugünkü değeriyle toplam 3 milyar TL’ye mal olan projenin şehrin geleceğine yapılmış çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti; “ Şehrimizin bugüne kadar tarihinde gelen, bugüne kadar yapılmış olan en büyük yatırımdır. Yatırımın büyüklüğü yanında kıymeti su arz güvenliğini sağlamasıdır. Su hayat demektir. Onun için bizler şehrimizin omurgasını oluşturan, olmazsa olmazı olan içme suyu başta olmak üzere alt yapı ve birçok ulaşım noktasındaki gayretlerimizi bugüne kadar devam ettirdik. Ve esas olan millete hizmet etmektir, eser koymaktır. Ömürler gelip geçicidir. Bu görevler de gelip geçicidir. Esas olan iz bırakmaktır, eser bırakmaktır. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır” diye konuştu.
Yeni dönemde Akdere Barajı müjdesi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için gayret sarf etmeye devam ettiklerini ve bu konuda yeni dönemde Acıpayam’da Akdere Barajı’nı inşa etmek istediklerini söyledi. Başkan Zolan, “Akdere Barajı ile yaklaşık 3 yıldır çalışılıyor ve projesi bitti diyebiliriz. Acıpayam ve Serinhisar’ın, o havzanın içme suyunu sağlayacak, oradan su arz güvenliği sağlayacak bir yatırım olacak Akdere Barajı da 2024, en geç 2025'te inşallah inşaatı başlayacak” ifadelerini kullandı.
Başkan Zolan’a teşekkür
Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Akbaş Barajı, içme suyu arıtma tesisi, iletim hatları ve içme suyu depolarının hizmete alınması için DSİ ve Başkan Zolan’a teşekkür etti. Toplam 3 milyar liralık yatırımın şehrin geleceğine atılan bir imza olduğunu söyleyen Milletvekili Nilgün Ök, “Denizli’nin sürdürülebilir şehir olmasına dair sadece bugünü değil, geleceği de düşünen projelere imza attığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir Milletvekili olarak da kendisiyle gurur duyuyorum. Güneş Enerjisi santrallerinden su depolarına, parklardan ilçelerimizdeki altyapı ve üstyapıya uzanan, çiftçimize, sanayicimize dokuna bir belediye başkanı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından dualarla tesisin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Zolan ve beraberindekiler, daha sonra tesiste bir süre incelemelerde bulundu, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
11 ayrı mahalleye can suyu olacak
Akbaş Barajı’ndan getirilip, Denizli Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden arıtılacak içme suyunu depolamak ve diğer bazı depolara dağıtmak amacıyla yapılan 10 bin ton kapasiteli içme suyu deposu, şebeke besleme alanı Hacıeyüplü, Karahasanlı, Şemikler, Yenişafak ve Gültepe Mahallelerini kapsıyor. Ayrıca bu depo Akbaş Barajı’ndan gelen suyu üst depolara terfi ederek Adalet, Bereketler, Çakmak, Selçukbey, Göveçlik, Saruhan mahallelerini de besleyecektir.
İlginizi Çekebilir
Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu
Denizli’de Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmanın işçilerini taşaıyan servis şoförünün dikkati faciayı önledi. Dumanları fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün işçileri tahliyesinin hemen ardından servis alev topuna döndü.
Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti
Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti
Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti
Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.