© Haber Acıpayam 2022

3 yılda 2 milyon ziyaretçi

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin 17 Ekim 2015'te hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı.

 Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin 17 Ekim 2015'te hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin uzun süredir hayalini kurduğu Ege'nin en uzun teleferiğine sahip Türkiye'de ise eşi benzeri olmayan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. 17 Ekim 2015'te hizmete giren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın 2 milyonuncu ziyaretçisini Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, karşıladı. Erol-Gülistan Eski çifti ve yeğenleri Ali Kuzu'yu karşılayarak tam 3 yıl önce hizmete alınan tesisin 2 milyonuncu ziyaretçisi olduklarını ifade eden BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, Erol Eski'yi tebrik ederek kendisi ve ailesine çeşitli ikramlarda bulunacaklarını kaydetti. Eski çiftine Bağbaşı Yaylası'na kadar eşlik eden Teke, tesisin muhteşem manzarası ve insanları kendine hayran bırakan yapısıyla yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçi almaya devam ettiğini söyledi.

Dört mevsim cazibe merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin en büyük turizm projelerinden olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası hakkında bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıklarını belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan tarafından Denizlimize kazandırılan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası şehrin hemen yanı başında, dört mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan, kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor. Denizli’nin yanı sıra şehir dışından ve yurtdışından gelen bütün misafirlerimiz burayı çok beğenerek, rağbet göstermeye devam ediyor. Konaklama imkanları, sosyal alanlar, oyun ve eğlence mekanlarıyla vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.  

Başkan Zolan’a teşekkür

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın 2 milyonuncu misafiri olan Erol Eski, yaşadığı sürpriz karşısında çok sevindiğini belirterek, böylesine güzel bir tesisi Denizli'ye kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Tesise sık sık geldiklerini ifade eden Eski, “Yurtdışından gelen misafirlerimizi buraya gezmeye getiriyoruz. Onlar da burayı, bilhassa yaylayı çok güzel ve muhteşem buluyorlar” dedi. Eşi Gülistan Eski ise,  Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı sık sık ziyaret ettiklerini vurgulayarak, “Çok güzel, muhteşem bir yer. Severek geliyor ve misafirlerimizi de getiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
  
Yeni Zelandalı turistten övgü

Yılın 365 günü hizmet veren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, tabloları aratmayan güzelliğiyle doğa tutkunları için aranan yerlerin başında gelirken, Kocaeli’nden gelen ziyaretçi Hulusi Çetin, “Buradaki güzellik ve hizmetten çok memnunuz, Kocaeli Karamürsel’de yaşıyoruz ama burayı çok özlüyoruz” dedi. Ayfer Çetin ise, “Her sene gelmeye çalışıyoruz, buradaki hizmetten çok memnunuz, yayla çok güzel” diye konuştu.  Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na Yeni Zelanda’dan gelen Tag Layton da Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, şöyle konuştu; “Yeni Zelanda’da güzel ormanlar var fakat burası da çok güzel. Pamukkale’yi görmek için geldim. Denizli’de yapılacak faaliyetlere bakarken burayı keşfettim. Burası gerçekten çok güzel” diye konuştu.















İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER