© Haber Acıpayam 2022

40 YILLIK ALT YAPI YENİLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından Acıpayam ilçesindeki Yeşildere ve Kumafşarı mahallelerinde alt yapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından Yeşildere Mahallesi’nin 40 yıllık alt yapısı yenilenirken, Kumafşarı Mahallesi’nin bazı bölgelerine kanalizasyon hattı döşenecek.
DESKİ Genel Müdürlüğü Acıpayam ilçesinin Yeşildere ve Kumafşarı mahallelerinde yaşanan alt yapı sorunlarını çözmek için çalışma başlattı. Yeşildere Mahallesi’nin içme suyu hatlarının 40 yıl önce döşendiğini, boru çaplarının küçük olduğunu ve bölge ihtiyacını karşılayamadığını tespit etti. Mahalleye dünya standartlarında alt yapı hizmeti vermek için harekete geçen DESKİ, başlatmış olduğu çalışmalarla 150 abone bağlantısını yenileyerek, mahalleye 6 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyecek.
Ayrıca DESKİ kanalizasyon çalışması kapsamında kanalizasyon hattı olmayan Esentepe Küme Evleri mevkiinde bin 500 metre kısmi kanalizasyon hattı döşenecek.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

TÜM HABERLER