© Haber Acıpayam 2022

43 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli oğluna bebek gibi bakıyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde 68 yaşındaki anne, hayatını adadığı bedensel ve zihinsel engelli oğlunu yıllardır bebek gibi bakarak büyütüyor.

Çivril ilçesinde yaşayan 5 çocuk annesi Eşe Eren hayatını doğum sırasında yaşadığı zorluk sonrası engelli doğan ve yatalak olarak yaşamını sürdüren oğlu Serdar Eren’e adadı. 43 yıldır oğluna bebek gibi bakan anne Eşe Eren, fedakarlığı ile görenleri duygulandırıyor. Yemesinden içmesine kadar oğlunun her şeyiyle ilgilenen Eşe Eren, “O benim 43 yaşındaki bebeğim. Ellerimle yemeğini yedirir suyunu içiririm, üstünü başını değiştirir sohbet ederim. 4 çocuğum daha var ama ben ömrümü ona adadım. Serdar’ım benim canım, her şeyim” dedi.

En büyük eğlencesi pencereden dışarıya bakmak
Oğlunun yataktan dahi kalkamadığını belirten Eşe Eren, “Serdar tek başına sağından soluna dahi dönemez. Sadece tuvaleti geldiğinde ya da susadığında ses çıkarır onu sadece ben anlarım. En sevdiği şey yatağının kenarındaki pencereden yola bakmak, gelen geçenleri izlemek onu çok mutlu ediyor. Sabah uyandıktan sonra yemeğini yedirir sonra pencereye doğru kaldırım. Evin işlerini görür, hemen yanına gelir sohbet ederim. O benim, ben onun can yoldaşı” diye konuştu.

Doğum esnasında yaşana bir sorundan dolayı oğlunun yatağa mahkum kaldığını belirten Anne Eşe Eren “Çivril Devlet hastanesinde doğum sırasında bir sorun oldu. Oğlumun beynine oksijen gitmediğini söylediler. Doğumdan sonra beden ve zihin gelişimi normal ilerlemedi. Uşak Devlet Hastanesine gittik, defalarca tedavi ve muayene olduk, yürüyebilir dediler ayaklarından dört yerinden ameliyat oldu ama ayakları da iyi olmadı. 43 yıldır yatak, ben de 43 yıldır bebek gibi oğluma bakıyorum” dedi.

Tek arzusu daha sağlıklı bir yatak ve evde oğlu ile yaşamak
Eşi ve oğlu Serdar ile babasından kalma iki göz oda evde yaşadıklarını belirten Eşe Eren, “Hiçbir isteğim eksiğim yok, oğlum yanımda olsun yeter. Yaşlı maaşımız var onla idare oluyoruz. Anamdan babamdan kalma evde yaşıyoruz. Tek isteğim Serdar’ımın daha sağlıklı daha güzel bir evde yaşaması. Yarası beresi yok ama ben yaşlıyım yataktan kaldırmak zorlaşıyor. Kendi hareket eden bir yatak ile daha sağlıklı bir evim olsa yeter” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER