© Haber Acıpayam 2022

6 ayrı bölge 60 yeni hat

Denizlililerin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahati için toplu taşımada dönüşüm başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, birçok hatta yeni düzenleme ve uygulama getiriyor.

 Denizlililerin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahati için toplu taşımada dönüşüm başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, birçok hatta yeni düzenleme ve uygulama getiriyor. 6 ayrı bölgede 60 dolayında otobüs hattını devreye sokacak Büyükşehir, vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu seyahatini ön planda tutuyor.

Denizli'de ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla büyük takdir toplayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, artan yerleşim bölgesi ve nüfus yoğunluklarını da göz önüne alarak şehir içi toplu taşımada yeni bir dönüşüm başlatıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kent merkezinde hizmet veren belediye otobüs hat ve saatlerinde yeni düzenlemeler yapmaya başladı. Yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte kent merkezinde 6 ayrı bölgede 36 ana hat oluşturuluyor. Denizlililerin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahati için oluşturulan yeni güzergahlarla birlikte 60 dolayında hatta 230 otobüs hizmet verecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi birçok hatta yeni düzenleme getirirken herhangi bir ücret artışı yapmadan vatandaşların hızlı ve ekonomik seyahatini ön planda tutuyor.

Bazı hatlar birleştiriliyor

Yeni hat ve düzenlemelerle vatandaşlara otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, verimsiz hatları aldığı tedbirlerle daha kullanışlı hale getiriyor. Yeni hatlarla vatandaşların istedikleri yere, aktarma yapmadan ulaşması için de düzenleme yapan Büyükşehir, "uzun zaman", "çok manevra" gibi olumsuzlukların da önüne geçiyor. Bazı hatları birleştirerek zamandan da tasarruf sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi ayrıca otobüs geçmeyen bazı bölgelere de yeni hat açıyor. 

Yeni hatlar kısa sürede duyurulmaya başlayacak

Otobüs ücretlerinde herhangi bir artışa gitmeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ile hem trafik yoğunluğunu azaltmayı hem de vatandaşların daha ekonomik seyahat etmesini amaçlıyor. Otobüs kullanması halinde 4 kişilik bir ailenin ulaşıma harcadığı paradan 100 TL tasarruf edebileceği ifade edilirken, ayrıca 1 saat içinde yapılacak aktarmaların da ücretsiz olmaya devam edeceği belirtiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kısa süre içerisinde yeni hatları duyurmaya başlayacak. 

Öncelik daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahat

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin sürdürülebilir bir trafik ağına kavuşması için çok büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi. Bu kapsamda köprülü kavşaklar, yeni çevre yolları, üst geçitler, otoparklar, Trafik Yönetim Sistemi gibi sayısız yatırımı Denizli'ye kazandırdıklarını anlatan Başkan Osman Zolan, artan yerleşim bölgesi ve nüfus yoğunluklarını da dikkate alarak otobüs hatlarında da yeni düzenlemeye gittiklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin hemşehrilerinin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahati olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "İnşallah yeni düzenleme ve hatlarımızla Denizlimize güzellikler katmaya devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER