847 yıllık gurur
ACIPAYAMMiryokefalon Zaferi'nin 847. yıldönümü kutlandı1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferi'nin 847. yıldönümügörkemli törenle kutlandı. Vatandaşlar Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi işbirliğinde düzenlenen kutlama programına yoğun ilgi gösterdi.
Denizli'nin Çivril ilçesindeki Kufi Çayı yakınlarında 17 Eylül 1176’da meydana gelen ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasının kesinleştiği MiryokefalonZaferi’nin yıldönümüdolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi işbirliği ile düzenlenen program Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Tarihi zaferi kutlayan Başkan Zolan, “Miryokefalon Zaferimizin 847. yıl dönümünde kahraman ecdadımız ile aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah'ım binlerce kez razı olsun. Mekanları cennet makamları âli olsun” ifadelerini kullandı.
Mehteran takımından konser
Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören 847 yıl önce savaşın yaşandığı Kufi Çayı Vadisi’nde devam etti.Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda birbirinden özel gösteriler yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ile renk kattığı etkinlikte nefes kesen atlı cirit gösterileri yapıldı. Atlı kılıç kalkan ve geleneksel okçuluk gösterileri ve trap atışlarınınyapıldığı törende Çivril Fotoğrafları Sergisi de düzenlendi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.