© Haber Acıpayam 2022

ABİDİN PEKDEMİR OKUL YAPTIRACAK

Hayırsever İşadamı Abidin Pekdemir, 2010 senesinde vefat eden babası Hacı Hakkı Pekdemir adına Acıpayam İlçesi Alaattin Mahallesi’nde bulunan Alaattin Ortaokulu bahçesine Yemekhane, Kantin ve Özel Eğitim Sınıfı’ndan oluşan bina yaptıracak.

Alaattin Ortaokulu’ndaki önemli bir eksiği karşılayacak olan binanın yapımı için hazırlanan protokol, düzenlenen törenle imzalandı.
 
Valilik Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Valimiz Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Pekdemir Gıda A.Ş. adına rahmetli Hacı Hakkı Pekdemir’in oğlu Abidin Pekdemir katıldı.
 
İmza öncesi duygularını ifade eden Hayırsever İşadamı Abidin Pekdemir, doğup büyüdükleri Alaattin Mahallesine katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Acıpayam Alaattin Kasabasında okuduk,  zor şartlar altında büyüdük. Tabi o günleri unutmadık. Alaattin’imizde bulunan ortaokulumuzda; toplantı salonu, yemekhane, kantin ve derslik gibi eksikliklerin olduğu kulağımıza geldi. Bizde uygundur dedik. Allah bize bu hayrı yaptırmak için ilk adımımızı atmayı nasip etti. Rabbimin bize bu günleri gösterdiği için çok mutluyum, şükürler olsun.  İnşallah daha büyüklerini yapmayı da nasip eder. Ben bu yapacak olduğumuz eserlerin Alaattin’imize, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, bu hayra vesile olan Sayın Valime ve İl Milli Eğitim Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan da razı olsun.” dedi.
 
Valimiz Şükrü Kocatepe ise Hayırsever Abidin Pekdemir’e teşekkür ederek şunları söyledi; “Bugün hayırseverlerimizden Abidin Pekdemir ile protokol imzalamak üzere bir araya geldik. Kendileri Pekdemir Ailesi olarak Acıpayam’ın Alaattin Mahallesinden.  Abidin Bey ile Alaattin Ortaokulumuzun yemekhane, ek ders ve özel sınıf ihtiyacını gidermek üzere protokol imzalayacağız. Kendileri bu inşaat çalışmasının bitirilerek teslim edilmesini taahhüt ediyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.  Yapılacak olan yapı ile Alaattin Ortaokulumuzun önemli bir eksikliği giderilmiş olacak. Burada eğitim gören çocuklarımızın eksikliğini yaşadığı sosyal tesis ve müştemilat eksikliği giderilerek öğrencilerimizin çektiği sıkıntı bitirilecek.”
 
Pekdemir Ailesi’nin Denizli’de büyük bir aile olduğunu belirten Valimiz Şükrü Kocatepe, Abidin Beyin kardeşi Halil Pekdemir’in de yakın zamanda kapasiteli büyük bir okul yaptıracağı müjdesini paylaşarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Pekdemir Ailesi gurur duyduğumuz müteşebbis ve ticaret erbabı olarak Denizli’nin yetiştirdiği ender ailelerden birisi. Dolayısıyla bu imza Pekdemir Ailesi’nin bundan sonraki hayırlarının başlangıcı olur inşallah.  Ticaret erbabı Halil Pekdemir Beyefendiyle yakın zamanda bir protokol imzalayacağız. Kapasiteli ve güzel bir okul yaptıracak.  Abidin Bey, yaptıracak olduğu ek tesis ile birlikte mevcut Alaattin Ortaokulumuzun yeniden restorasyonu ve diğer eksiklerin giderilmesini konusunda da önemli bir katkı sağlayacak. Yapılacak olan bu güzel katkı ve verdikleri destekler için Abidin Bey’e tekrar teşekkür ediyor, ömürlerinin ve kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
İlimiz Acıpayam İlçesi, Alaattin Mahallesi’ndeki Alaattin Ortaokulu bahçesinde 200 metrekare alan üzerine yapılacak olan Yemekhane + Kantin ve Özel Eğitim Sınıfı’ndan oluşacak yapıda kaloriferli ısıtma kullanılacak. Tamamı Abidin Pekdemir tarafından yaptırılacak olan binanın maliyetinin 150.000 TL’ye mal olacağı ve 2016 yılında bitirilmesinin planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de günler önce düşen yıldırım orman yangınına neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sarp arazide devam eden orman yangınına havadan müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre yangının, hafta sonu üzerine yıldırım düşen bir ağacın patlaması sonucu başladığı tespit edildi.

Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

TÜM HABERLER