ACIPAYAM ADALET SARAYININ TEMELİ ATILDI
ACIPAYAMAcıpayam Adalet Sarayı’nın Temel atma töreni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Törende ilk sözü alan işadamı Ethem Sancak Acıpayam’a yabancı olmadıklarını belirterek Acıpayam ovasında Avrupa’nın en büyük süt üretim tesisi olan Ata Sancak süt işletmesini işlettiklerini söyledi ve Acıpayam’ı çok sevdiklerini söyledi. Sancak: “Acıpayam Adalet Sarayının yapımında elimizi taşın altına koyduk ve yapımını üstlendik. En kısa sürede Acıpayam Adalet Sarayı’nı bitirerek Acıpayam halkının hizmetine sunacağız. Adalet Sarayını Selçuklu mimarisine uygun halde inşa edeceğiz” dedi ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Törende söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Acıpayam’ın ilçeden modern bir şehre doğru yürüdüğünü belirten Zolan: “Büyükşehirle birlikte Acıpayam’ın büyümesi daha da hızlanacaktır. Acıpayam Adalet Sarayının projesini gördüğümüzde Acıpayam’a yakışan bir yapı olduğunu görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ardından söz alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil: “Hiçbir zaman Acıpayam’ı unutmadım her zaman Acıpayam’ı hatırladım. Ben Acıpayamlıyım ve depocu Halil’in oğluyum. Sizden farklı değilim. Tüm tahsil hayatım Acıpayam’da geçti. Geçen yıl Acıpayam adliyesini ziyaret ettim ve Acıpayam’a yakışmayan bir yer olduğunu gördüm. Sayın Başbakanımızla görüşmemde Acıpayam’a Adalet Sarayın yaptırmak istediğimizi belirttim. İşadamı Ethem Sancak’ın da katkılarıyla bu aşamaya geldik. Beni kırmayarak buraya kadar gelen Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede temelini attığımız Adalet Sarayının açılışını yapmak için geliriz”
Acıpayam hızla gelişen büyük bir ilçe. Sayın Adalet Bakanımızla Acıpayam’ın içinden geçerken gördük değişimi. Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Acıpayam’da yapımına başladığımız Adalet Sarayını Denizli kıskanacak. Adalet Sarayının Acıpayam halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada: “Acıpayam’da bugün çok önemli bir hizmetin başlangıcını yapıyoruz. İnşaatın kazasız belasız tamamlanmasını ve Acıpayam halkına adil bir şekilde hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu eser Sayın Başbakanımız, Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımız ve işadamı Ethem Sancak’ın eseridir. Ülkemizin bir çok yerinde Adalet saraylarımız okullarımız hayırsever vatandaşlarımız sayesinde hizmete açılmaktadır.Ramazan ayınızın sıhhat içinde geçmesini daha nice Ramazan’larda erişmemizi Allah’tan niyaz ediyorum.Adalet Sarayımızın Acıpayamımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Müsteşar Kenan İpek ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir'e hediyelerini takdim etti.
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.