© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI

Acıpayam Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı.

4,5,6 Ağustos tarihlerinde 3 oturumda gerçekleşen toplantıda alınan kararlar:

 

1.oturum

 

 

1-Gelen yazıların okunup  gündeme alınması.

 

 

2-Türk Yerel Sen Sendikasının Belediyemizde görev yapan kamu  görevlilerine Sosyal  Denge Tazminatı ödenmesi talebi.  (Belediye Başkanına yetki verildi)

 

 

3-Belediye Gelirlerinin maktu vergi ve  harç miktar ve tutarlarının uygulanması bakımından belediyenin gruplara ayrılması.  (Mahalle, Bulvar, Meydan, cadde ve sokağın hangi guruba gireceği) (Plan Bütçe komisyonuna havale edildi)

 

 

4- Muhtelif cadde ve sokakların düzenlenmesi için kilit parke taşı ve malzeme alınması ile ilgili kredi talebinde bulunulması. (Plan Bütçe komisyonuna havale edildi)

 

 

5-Hisar Mahallesi Muhtarı Süleyman KORKMAZ’ ın mahalle adının değiştirilmesine ait talep yazısı. (Belediye Başkanına yetki verildi)

 

 

6-Sandalcık Mahallesi Muhtarı Faruk DEMİR’in Sandalcık mahallesinin topluca taşınabileceği bir yer belirlenmesine ait talep yazısı. (İmar komisyonuna havale edildi)

 

 

7-Şehir İçi Dolmuş hat sahiplerinin, yıllık alınan güzergâh ücretinin yeniden belirlenmesine ait talepleri. (Bütçe komisyonu havale edildi)

 

 

8-Denizli Sanayi odasının Yumrutaş mahallesindeki N22d-16d-1c pafta 340 ada 1 parseldeki imar plan tadilat talebi. (İmar komisyonuna havale edildi)

 

 

9-Komisyondan gelen Pınaryazı Mahallesindeki Cami alanı plan tadilat raporun görüşülmesi. (İmar komisyonuna havale edildi)

 

 

 

10-Komisyondan gelen Gayrimenkullere ait yerlerin görüşülmesi. (Bütçe komisyonu havale edildi)

 

 

11-Sanayi Sitesi içindeki işyerlerin yapılmasına ait Kemal Çağ’ın plan tadilat talebi.

 

(İmar komisyonuna havale edildi)

 

 

12- İnsan Kaynakları ve Eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan Belediye birimlerinin çalışma yönetmeliklerinin ait talep yazısı. (Oy birliği ile kabul edildi)

 

 

2.oturum

 

 

1- İnsan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kadro ihdaslarının yapılmasına ait talep yazısı. (Oy birliği ile kabul edildi)

 

 

2-İller Bankasından teminat mektubunun alınması (Oy birliği ile kabul edildi)

 

 

3-Acıpayam Kaymakamlığı Mahalli İdareler Şefliği Amatör spor kulüplerinin yardım yapılması hakkındaki talep yazısı oy birliği ile kabul edildi.

 

 

4-Belediye Başkanımız Dr. Hulusi ŞEVKAN’ın Orta öğretim öğrenci yurdu yapılmasına ait talep yazısı oy birliği ile kabul edildi.

 

 

5-Türk Yerel Sen Sendikasının Belediyemizde görev yapan kamu  görevlilerine Sosyal Denge Tazminatına ait plan bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

6- Belediye gelirleri kanununa göre belediyemize mahalle olarak katılan belde ve köylerin maktu vergi ve harç miktar tutarlarının uygulanması için gruplara ayrılması plan bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 3.oturum 

 

 

1-Belediyemize ait mahallelerde bulunan cadde ve sokakların taş döşenmesi için İller Bankasından alınacak kredi talebi plan bütçe komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

2-Denizli Sanayi odası imar plan tadilatı imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

3-Kemal ÇAĞ’ın küçük sanayi sitesi İmar plan tadilatı imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER