© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM CANLI HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun 24 Şubat 2016 tarih ve 2016/3 nolu kararı gereğince ilçemiz Canlı Hayvan Pazarı ve 47 mahallede hayvan hareketleri giriş ve çıkış işlemleri serbest hale getirilmiştir.

 Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun 24 Şubat 2016 tarih ve 2016/3 nolu kararı gereğince ilçemiz Canlı Hayvan Pazarı ve 47 mahallede hayvan hareketleri giriş ve çıkış işlemleri serbest hale getirilmiştir.
Şu an itibariyle 9 mahallemizde hayvan hareketleri (giriş ve çıkış yasaktır) O mahallelerimiz AKALAN, PINARYAZI, MEVLÜTLER, BEDİRBEY, ÖREN, ÇAKIR, KIRCA, OĞUZ ve KÖKE’dir.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:Belediyemiz Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Uğur Toscalı’dan aldığımız bilgilere göre; Şap hastalığından dolayı hayvan hareketleri ilimizde ve çevre illerde yasaklanmıştı. Şap hastalığı genç sığır cinsi hayvanlarda ÖLÜM; diğer hayvanlarda da çok büyük ekonomik kayıplar verdirmektedir.

Belediye olarak biz Canlı Hayvan Pazarımızda gerekli temizlik ve dezenfeksiyon tedbirlerini bugüne kadar aldık ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Hayvanlar Pazar girişinde Veteriner Hekimlerimizce Sağlık ve Evrak kontrolleri yapıldıktan sonra Pazar alınmaktadır.

Belediyemiz Canlı Hayvan Pazarından bugüne kadar herhangi bir hastalık çıkışı olmamıştır. Biz tedbirlerimizi en üst düzeye alıyoruz.Tüm Acıpayam’lı yetiştiricilerimize ve hayvan alımı satımı yapan celep arkadaşlarımıza canlı hayvan pazarının açılmasından dolayı sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı günler diliyorum’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER