© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM’DA TARLA FARELERİYLE MÜCADELE EDİLECEK

Denizli’de son aylarda tarım ürünlerine zarar vererek çiftçilerin ekonomik mağduriyetine sebep olan tarla faresiyle mücadelenin ele alındığı istişare toplantısı yapıldı

 Acıpayam, Bozkurt, Çardak ve Serinhisar ilçelerinde görülen tarla faresi ile ilgili sorunların görüşülmesi için Denizli Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erol Türkmen başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Belediye Başkanları, Kaymakamlar,İlçe Müdürlükleri ve çiftçilerin katılımıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, tarla faresinin zarar şekli, yayılışı, doğal düşmanları, kültürel, mekanik ve kimyasal mücadele konularında ayrıntılı bilgiler verdi. Kutlu, ‘’ Tarla fareleri 2 ayda bir yavruluyor.Doğan yavrularında 2-3 ay sonra yavrulamaya başladığını biliyoruz. İklim ve besin ortamının uygun olduğu yıllarda 8-9 yavru yapabiliyor. Bu nedenle de çok hızlı çoğaldığını biliyoruz.    2014-2015 yıllarında önemli çalışmalar yapıldı. İşlenen tarım arazilerinde toplu ve tarama mücadele yapılması, bu mücadeleye tüm çiftçilerin katılımının sağlanması için çalışmalar programlanacak’’dedi.



İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER