ACIPAYAM'DA TÜBİTAK FUARI AÇILDI
ACIPAYAMAcıpayam Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.
Bilim fuarının açılış törenine, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Atatürk Ortaokulu Müdürü Ufuk Erkan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Ufuk Erkan, bilim fuarında ‘Her fikir değerlidir’ ilkesi ile hazırladıkları 75 öğrenci ile 30 proje hazırladıklarını, bu projelerden 3 tanesinin Ankara TÜBİTAK fuarında sergileneceğini ifade etti.
Yapılan açılış töreni sonrası projeler sunularak, ziyaretçilere ikramda bulunuldu. İlçedeki diğer okul öğrencileri, öğretmenler ve veliler 2 gün boyunca Bilim Fuarı’nı ziyaret edecek.
3 PROJE ANKARA’DA SERGİLENECEK
Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında’’ 3 proje Ankara’da sergilenecek.
Proje Danışman öğretmeni Ahmet Doğru, öğrenciler Utku Şevkan ve Kaan Mert San’ın yer aldığı ‘’ Güneş enerjisi ile çalışan araba’’, Proje Danışman öğretmeni Emin Demirci, öğrenciler Beril Özten, Miray Bağlan, Fatma Umay Alper’in yer aldığı ‘’ Tesla Bobini’’, Proje Danışman öğretmeni Ümit Aycan, öğrenciler Hasan Gürsoy ve Ramazan Akoy’un yer aldığı ‘’ Kalem ucundan lamba’’ projesi Ankara’da TÜBİTAK fuarında sergilenecek.
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI AYNI ARABADA
Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında ‘’ en çok ilgiyi araçları temiz enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile güneş enerjisi ile çalışan araba gördü.
Proje Danışman öğretmeni Ahmet Doğru, öğrenciler Utku Şevkan ve Kaan Mert San’ın yer aldığı projede Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan binerek okul bahçesinde tur attılar.
Daştan ve Şevkan, Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarından emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
İlginizi Çekebilir
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.
Denizli’nin sesli rehber uygulaması kullanıma açıldı
Sürdürülebilir turizm anlayışı ile kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve turizmin geliştirilmesi amacıyla 2024 yılında Prof. Dr. Serkan Bertan tarafından hazırlanan Denizli Sesli Rehber Mobil Uygulaması hayata geçirildi.
Denizli'de sıcaklar yerini yağışa bırakıyor
Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.