ACIPAYAM'DAN ÇANAKKLE'YE YOLCULUK BAŞLADI
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi ve kültür turları için Acıpayam ilçe genelinden 50-75 yaş arası vatandaşları Çanakkale ve Bursa’ya götürdü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi ve kültür turları için Acıpayam ilçe genelinden 50-75 yaş arası vatandaşları Çanakkale ve Bursa’ya götürüyor.
Acıpayam’dan 2.kafile 8 Otobüs 450 kişi yolcu edildi.
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Prof.Dr.Mahmut Güngör, Milletimizin varoluş destanının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı’nın Başkenti Bursa’ya Denizli Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği kültür gezisinde Acıpayam’dan katılan hemşehrileri uğurladı ve hayırlı yolculuklar diledi.
Çanakkale Şehitliğini görmeyi çok istediklerini belirten katılımcılar “Bugün burada huzur ve refah içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bizler olarak ecdadımızı görmek ve orada yaşanılanları en yakından görmek istedik. Sağolsun Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan bu organizasyonu düzenledi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.
İlk durak Osmanlı'nın başkenti Bursa
Gezini ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek’de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek.
Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat’tan Çanakkale’ye dönüşün ardından Truva Antik Kenti ziyaret edilecek.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi