© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM'I SAĞANAK YAĞMUR VURDU

İlçemizde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Dalaman Çayı taştı, Gölcük Mahallesi'ndeki bir köprü çöktü, yollar hasar gördü, 7 ev ve bir camiyi su bastı.

 İlçemizde  etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Dalaman Çayı taştı, Gölcük Mahallesi'ndeki bir köprü çöktü, yollar hasar gördü, 7 ev ve bir camiyi su bastı.
Evlerinde mahsur kalanlar belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Toprak kaymaları nedeniyle borular ve elektrik direkleri hasar görürken bölgeye içme suyu ve elektrik verilmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

Evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekipleri tarafından güvenli yerlere taşındı. Evlerinde eşyaları su altında kalan vatandaşlar, geceyi akrabalarının evlerinde geçirdi. Vatandaşlar evlerine girip temizlik yapmak için suların çekilmesini bekliyor.

Vatandaşlar, Dalaman Çayı'nın en son 1961 yılında taştığını ancak suyun seviyesinin bu kadar yükselmediğini belirterek, afete neden olacak kadar etkili yağış görmediklerini söylediler.

İlçede etkili olan yağış nedeniyle dağlık alanda bulunan mahalleleri birbirine bağlayan yollarda zaman zaman toprak kaymaları yaşandı. Karaismailler mahallemizde Belediye ekiplerimiz toprak kayması nedeniyle ve devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan yolları dozerlerle açmak için çalışmaları sürdürüyor.

ELEKTRİK VE SU VERİLEMİYOR

Parçalanan borular yıkılan direkler nedeniyle bazı mahallere içme suyu ve elektrik verilemiyor. Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan, toprak kayması sonucu boruların hasar gördüğünü, bazı mahallelere içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Belediye olarak Gölcük Mahallemizde evlerinde mahsur kalanları kurtardık. Yakınlarının yanında kalıyorlar. Büyüklerimiz 1960 yılından buyana böyle yağış görmediklerini söylüyor. Bizde belediye olarak zararları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışarak vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Yoğun yağış nedeniyle dağlardan inen sel suları da şelaleler oluşturdu. Bölgede inceleme yapan belediye ile Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması yaşanabilecek alanları tespit çalışmalarının sürdürürken bir yandan da gerekli önlemler alındı.

Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan ve teknik ekibimiz Karaismailler, Gölcük ve Yassıhüyük mahallelerimizde incelemelerde bulundu.

Şevkan, Karaismailler mahallemiz İniçi mevkiinde heyelan meydana geldi. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Su sıkıntısı da olan bölgemizde Büyükşehir DESKİ ekiplerimiz sorunu çözmek için yoğun olarak çalışmaktadırlar. Heyelandan dolayı hatların hasar görmesi sonucu sorun tekrarlamaktadır. Çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz. Halkımıza da geçmiş olsun dileklerimiz yanında sağ duyulu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz dedi.





İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER