© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM'I SAĞANAK YAĞMUR VURDU

İlçemizde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Dalaman Çayı taştı, Gölcük Mahallesi'ndeki bir köprü çöktü, yollar hasar gördü, 7 ev ve bir camiyi su bastı.

 İlçemizde  etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Dalaman Çayı taştı, Gölcük Mahallesi'ndeki bir köprü çöktü, yollar hasar gördü, 7 ev ve bir camiyi su bastı.
Evlerinde mahsur kalanlar belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Toprak kaymaları nedeniyle borular ve elektrik direkleri hasar görürken bölgeye içme suyu ve elektrik verilmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

Evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekipleri tarafından güvenli yerlere taşındı. Evlerinde eşyaları su altında kalan vatandaşlar, geceyi akrabalarının evlerinde geçirdi. Vatandaşlar evlerine girip temizlik yapmak için suların çekilmesini bekliyor.

Vatandaşlar, Dalaman Çayı'nın en son 1961 yılında taştığını ancak suyun seviyesinin bu kadar yükselmediğini belirterek, afete neden olacak kadar etkili yağış görmediklerini söylediler.

İlçede etkili olan yağış nedeniyle dağlık alanda bulunan mahalleleri birbirine bağlayan yollarda zaman zaman toprak kaymaları yaşandı. Karaismailler mahallemizde Belediye ekiplerimiz toprak kayması nedeniyle ve devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan yolları dozerlerle açmak için çalışmaları sürdürüyor.

ELEKTRİK VE SU VERİLEMİYOR

Parçalanan borular yıkılan direkler nedeniyle bazı mahallere içme suyu ve elektrik verilemiyor. Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan, toprak kayması sonucu boruların hasar gördüğünü, bazı mahallelere içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Belediye olarak Gölcük Mahallemizde evlerinde mahsur kalanları kurtardık. Yakınlarının yanında kalıyorlar. Büyüklerimiz 1960 yılından buyana böyle yağış görmediklerini söylüyor. Bizde belediye olarak zararları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışarak vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Yoğun yağış nedeniyle dağlardan inen sel suları da şelaleler oluşturdu. Bölgede inceleme yapan belediye ile Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması yaşanabilecek alanları tespit çalışmalarının sürdürürken bir yandan da gerekli önlemler alındı.

Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan ve teknik ekibimiz Karaismailler, Gölcük ve Yassıhüyük mahallelerimizde incelemelerde bulundu.

Şevkan, Karaismailler mahallemiz İniçi mevkiinde heyelan meydana geldi. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Su sıkıntısı da olan bölgemizde Büyükşehir DESKİ ekiplerimiz sorunu çözmek için yoğun olarak çalışmaktadırlar. Heyelandan dolayı hatların hasar görmesi sonucu sorun tekrarlamaktadır. Çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz. Halkımıza da geçmiş olsun dileklerimiz yanında sağ duyulu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz dedi.





İlginizi Çekebilir

Denizli’de günler önce düşen yıldırım orman yangınına neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sarp arazide devam eden orman yangınına havadan müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre yangının, hafta sonu üzerine yıldırım düşen bir ağacın patlaması sonucu başladığı tespit edildi.

Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

TÜM HABERLER