© Haber Acıpayam 2022

ALAATTİN HALKI TAŞKIN DEDE'DE BULUŞTU

Acıpayam'a bağlı Alaattin Mahallesi halkı ve çevre mahalle halkları yüzyıllardır gelenek haline gelen "Taşkın Dede" türbesinde düzenlenen yağmur duasında bir araya eldi.

Acıpayam'a bağlı Alaattin Mahallesi halkı ve çevre mahalle halkları yüzyıllardır gelenek haline gelen "Taşkın Dede" türbesinde düzenlenen yağmur duasında bir araya eldi. Duaya binlerce kişi katıldı. 

Dua için hazırlıklara bir haftadan önce başlanıldığı ifade eden mahalle halkı; herkesin az yada çok yardımlarda bulunduğu kaydedildi.  Dua için sabahın erken saatlerinde kazanlar kuruluyor. Öğle namazının ardından dağıtılacak olan yahni, keşkek ve pekmez aşları (aşure) olmak üzere çeşitli yemeklerin hazırlandığını ifade ettiler.
 
TAŞKIN DEDE

Taşkın Dede’nin adı kasabaya adını veren Alaattin Han, Horasan Türklerinden olup 12. Yüzyılda yaşamıştır. Kasaba ve yöre halkı tarafından “ Taşkın Dede“ olarak bilinen Alaattin Han, Oğuzlar soyundan gelmektedir. Alaattin Han, Don Baba ya da Dona Baba ile kardeştir.




İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER