© Haber Acıpayam 2022

ALİVEREN'DE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl Acıpayam ilçesinin Aliveren Mahallesi’nde başlattığı alt yapı çalışmaları tamamlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl Aliveren Mahallesi’nde yaptığı incelemede mevcut içme suyu deposunun uzun yıllar önce yapıldığını ve yıkılmak üzere olduğunu belirleyerek, bölge halkının modern ve nitelikli içme suyuna kavuşması için çalışma başlattı.

Bunun yanında bölgedeki içme suyu kaynaklarının da yetersiz ve isale hatlarının eski olduğunu tespit eden DESKİ, Kurudere ve Elmalıdere kaynaklarının temizliklerini yaparak drenaj borularını yeniledi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Çalışma kapsamında ayrıca Kartinlidere kaynağında, yeni içme suyu kaynak çalışması yapılarak mevcut isale hattına bağlantı gerçekleştirildi. Kaynaklar ve depo arasında bulunan 2.000 metre uzunluğundaki içme suyu hattı da yenilendi.
Aliveren Mahalle Muhtarı Mehmet Konaç ve vatandaşlar yapılan yatırımlar nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, kaliteli ve nitelikli suya kavuştuklarını belirtti.

“BAŞKAN ZOLAN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILMIŞTI”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, söz konusu çalışmaların temel atma töreni için Aliveren’e yaptığı ziyareti hatırlattı.
Bölgede yapılan çalışmalar neticesinde Aliveren Mahallesi’nin içme suyu kaynaklarının yenilendiğini anlatan Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızı daha kaliteli içme suyu hizmetiyle buluşturduk. Bölge halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak Denizlimizin her noktasında, bölgenin ihtiyacına göre projeler üretiyoruz. Denizli’yi her alanda nitelikli bir alt yapıyla buluşturmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.




İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER