AMELİYATLA BEYİN TÜMÖRÜNDEN KURTULDU
ACIPAYAMServergazi Devlet Hastanesi’ne başvuran 75 yaşındaki Emine Durmaz, Beyin Cerrahi Kliniği tarafından yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu.
Konuşmakta zorluk çekme, işitme kaybı ve yürüme güçlüğü gibi şikayetlerle Servergazi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği’ne başvuran Emine Durmaz’a, yapılan tetkiklerden sonra beyin temporal kaide tümörü tespit edildi. Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırılan Durmaz, 5 saat süren ameliyatın sonunda beynindeki tümör alınarak sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Servergazi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uz. Op. Dr. Erdinç Altıncık hastanın beyninden 8 santimetrelik tümörü çıkarttıklarını belirterek, "Hastamız Beyin Cerrahi Kliniği’ne başvurduğunda konuşamama, yürüyememe gibi temel fonksiyonları kaybetmek üzereydi. Hastamıza yaptığımız tetkiklerle beyninde kötü huylu olduğu tespit edilen ur tespit edildi. Hastayı hemen ameliyata aldık ve 5 saat süren ameliyatta hastaya mikro cerrahi ile ve ultrasonik tümör temizleyici aletlerle aynı anda uzman patologunda parçaları değerlendirmesi sağlanarak ameliyatını tamamlayıp sağlığına kavuşturduk. Hastaya yapılan ameliyat hastanın kendisine zarar vermeden tümörün maksimum temizlenmesi açısından dolayı önemliydi. Ameliyat risk taşıyordu. Hastamız yapılan ameliyatla beyin tümöründen kurtularak sağlığına kavuşturuldu" dedi.
Ameliyattan sonra yaşadığı sıkıntılardan kurtulan 75 yaşındaki Emine Durmaz da sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ameliyatı gerçekleştiren doktoru Erdinç Altıncık ve Beyin Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.