© Haber Acıpayam 2022

ATATÜRK’ÜN DENİZLİ’YE GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli’ye gerçekleştirdiği ziyaretin 85. yıldönümü nedeniyle Delikliçınar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Törende, günün anlam ve önemine ait konuşmayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gerçekleştirdi. 4 şubat 1931'de Denizli'yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü 85 yıl önceki gibi aynı coşku ve heyecanla karşılamak üzere gelen tüm hemşehrilerine sevgilerini sunan Başkan Zolan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkümüz tam 85 yıl önce Denizlimizi ziyaret etmişler, onurlandırmışlar, şereflendirmişler. Her yıl o ziyareti coşkuyla, hakkıyla ve anlamıyla idrak etmek için toplanıyor ve anıyoruz" dedi.
Atatürk'ün Denizli'ye geldiğinde kente vermiş olduğu mesaj ve talimatları bugün verilmiş gibi üzerlerine aldıklarını ve Denizli'yi daha iyiye, daha güzele, muasır medeniyet seviyesinin üzerine götürmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizlimiz nasıl 1919 yılında ilk milli mücadele ateşini yaktıysa, kurtuluş mücadelesinde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında vatanımıza, bayrağımıza, namusumuza sahip çıkıp kentimize düşman postalının değmesine engel olduysa bugün çok şükür o duyarlılıkla yürüyüşümüz devam ediyor" diye konuştu.
Atatürk 85 yıl önce Denizli'ye geldiğinde kentin büyük bir köy olduğunun rivayet edildiğini anlatan Başkan Zolan, "Denizlimizi o büyük köyden artık adı Avrupa'da söz edilebilen, Türkiye'de örnek gösterilen bir şehir haline getirdik. Denizlimiz artık şehircilik, ekonomi, turizm ve sanayi anlamında her yönü ile mücadele eder noktadadır. İnşallah bundan sonra da yürüyüşümüzle şehrimizi dünyada sayılı şehirlerden biri haline getireceğiz. Her gün taş üstüne, taş koyacağız. Denizlimizi büyükşehirle birlikte daha güzele, daha iyiye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkan bir şehir yapmak için hep beraber çalışacağız. " Konuşmanın ardından resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takıldı. Programın ardından Atatürk'ün Denizli ziyareti ile ilgili serginin açılışı Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda yapıldı. Etkinlik Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen ‘Atatürk Kitap Sergisi’ ve ‘4 Şubat 1931 Atatürk'ün Denizli Ziyareti’ konulu konferans ile devam etti. Protokol son olarak Atatürk Etnoğrafya Müzesini ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER