ATIK YAĞLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK
ACIPAYAMPamukkale Belediyesi, Kolza A.Ş ile imzaladığı ‘Atık Yağların Geri Dönüşümü Protokolü’ ile atıkları toplamaya başlıyor.
Pamukkale Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen Bitkisel Atık Yağ Toplama Protokolü imza törenine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Veli Demir, Temizlik İşleri Müdürü Yakup Demir ve KOLZA Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri San. ve Tic. A.Ş Bölge Sorumlusu Tunay Toksöz katıldı.
Başkan Gürlesin, Pamukkale İlçe sınırlarında atık yağların Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği esaslarına uygun olarak yüklenici firma tarafından tehlikeli atık taşıma lisansı bulunan araçları ve tehlikeli madde taşıma sertifikası bulunan şoförleri vasıtasıyla toplanması, geçici depo alanında biriktirilmesi ve lisanslı geri kazanım-geri dönüşüm tesislerine teslim edilmesini içeren protokole imza attı.
Bir litre bitkisel atık yağın 1 milyon suyu kirlettiğini vurgulayan, insan sağlığına, doğaya büyük zararlar veren ve kanalizasyon sistemlerini tıkadığını hatırlatan Başkan Gürlesin, “Atık yağların toplanmasıyla ilgili önemli bir projeye imza attık. Bitkisel ve hayvansal yağların ayrı toplanması, lavaboya dökülmemesi gerekiyor. İmzaladığımız protokol, doğaya, çevreye, insan sağlığına, şehir kanalizasyon sistemlerine ve en önemlisi su kaynaklarına büyük zararlar veren bitkisel-hayvansal atık yağların geri dönüşümünü içeriyor. Geri dönüşümle birçok alanda kullanılan atık yağlarda ekonomiye tekrar kazandırılıyor. Hem çevremiz korunuyor hem de ülke ekonomisine katkı sunuluyor. Bu şekilde atık yağların da çevreye ve insan sağlığına tehdit etmesini önleyeceğiz. Bu nedenle ilçe halkımızdan böylesi önemli bir konuda tam desteklerini istiyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.