© Haber Acıpayam 2022

Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' semineri düzenledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Tecrübe Paylaşımı" projesi kapsamında, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bünyesinde "Cami Projeleri" konulu bir seminer düzenlendi. Talip Özkan Konferans Salonu'ndaki seminere Acıpayam...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Tecrübe Paylaşımı" projesi kapsamında, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bünyesinde "Cami Projeleri" konulu bir seminer düzenlendi. Talip Özkan Konferans Salonu'ndaki seminere Acıpayam İlçe Müftüsü Mehmet Kurt, Vaiz Semih Acet, Amasya Merkez Sultan Beyazıt Camisi İmam Hatibi Abdülkadir Tekin, Sinop Merkez Seyyid Bilal Camisi İmam Hatibi Hüseyin Konukçu, Acıpayam merkez, çevre köy ve beldelerdeki din görevlileri katıldı. Söz konusu projeyle özellikle taşradaki din görevlilerinin örnek projelerinin tespit edilerek yaygınlaştırılması, Türkiye genelinde cami hizmetlerinin verimliliğinin arttırılması ve tecrübelerin paylaşılması amaçlanıyor.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Kurt, "Başkanlığımız, son yıllarda dinî hayatı canlı tutmak için çok güzel projelere imza atmaktadır. Bunlardan biri olan Tecrübe Paylaşımı'nın çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. Ardından söz alan İmam Hatip Konukçu, yaz Kur'ân kurslarına katılımı arttırma ve devamlılığı sağlamayla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurslarda dönem sonuna doğru öğrenci kaybı yaşandığını belirterek, "Her din görevlisi arkadaşımızın, kendi alanındaki öğrencileri yaz kurslarıyla tanıştırıp sonuna kadar camide tutabilmesi lazım. Bunun için de öğrencimiz ve ailesiyle yakından ilgilenip çeşitli sosyal faaliyetlerle kursa devamlılığını sağlamamız gerekir." şeklinde konuştu. İmam Hatip Tekin de "Cami Hizmetleri ve Alevi Vatandaşlarımız" konusunu anlattı. Müslümanların sadece kardeş oldukları hususunun hiçbir zaman akıldan çıkarılmayıp Alevi-Sünni ayrımının birtakım iç ve dış şer güçler tarafından servis edilen, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik kasıtlı bir düşünce ürünü olduğunun her fırsatta dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Seminer, karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Denizli sağlık camiasının acı kaybı

Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.

Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.

Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.

Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma

Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.

Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı

Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TÜM HABERLER