© Haber Acıpayam 2022

Acıpayam Ziraat Odası, yatırımda hız kesmiyor

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, tarımda yapılan yatırımların yetersiz olduğunu savunarak, tüm enerjilerini çiftçiler için harcadıklarını söyledi.

 'Acıpayam çiftçisi için ne yapsak azdır’ diyen Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, göreve geldikleri günden bu yana Acıpayam çiftçisinin menfaatleri için çalıştıklarını söyledi. 


Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti, “Önce pancar üreticisinin talebi dikkate alınarak pancar kotası arttırılmış pancar kota sorunu çözülmüştür. Aligöz mevkiinde bulunan pancar boşaltma ve yükleme yerini boşaltma bandı yapacağız. İnşaat çalışmalar Nisan ayında başlanacaktır. Tohumların ilaçlanması ve elenmesi konusunda görülen ihtiyaç tespit edilmiş olup 2 adet eleme makinası satın alınmıştır. 6 adet daha eleme makinesi sipariş edilerek önümüzdeki günlerde belde ve köylere dağıtımı yapılacaktır. Çiftçilerimizin büyük sıkıntısını yaşadığı hayvan gübresi dağıtılması ile ilgili sıkıntıların çözümü için 4 adet gübre boşaltma tankı geldi, 4 adet daha 3 tonluk -5 tonluk ve 10 tonluk olmak üzere römorklarımız gelmeye başlamıştır. Acıpayam Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin gelirlerinin arttırılması ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmekte olup bundan sonrada hizmetlerimiz devam edecektir. Bölgemizde yaşanan sorunları Ziraat Odası olarak gayretli bir şekilde çözümlenmesi için çalışmaktayız.” 

İlginizi Çekebilir

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

TÜM HABERLER