© Haber Acıpayam 2022

Antalya'da 20 ton külçe altın bulunduğu iddiası

Antalya'nın Kemer ilçesinde 20 ton altın bulunduğu iddiası jandarma ve yetkilileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, jandarma bölgeye mahalle sakinleri harici giriş ve çıkışı kapattı.

İddiaya göre, Kemer’in Uvacık Mahallesi Mezarlık dibi mevkiindeki kanyona geçtiğimiz pazar günü avlanmaya çıkan 35 yaşındaki Süleyman A. cep telefonu ile çektiği bir görüntüyü Antalya Müze Müdürlüğüne gönderdi. Süleyman A. Müze Müdürlüğü yetkililerine burada bir hazine bulunduğu taktirde kendisine ne kadar pay verileceğini sordu. Müze yetkilileri ise olayı jandarmaya bildirdi. 
Jandarma ekipleri Süleyman A.’nın ifadesine başvururken, Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkilileri de bölgeye özel bir heyet gönderdi. Süleyman A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken Kemer Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı.
Bölgede yapılan ilk incelemenin ardından bugün iş makinelerinin yardımıyla kazı ve arama çalışması başlatıldı. Geniş güvenlik önlemi alarak mahalle girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma, bölgeye mahalle sakinleri harici giriş ve çıkışı kapattı.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

Grip aşısı zamanı geldi: Kimler ne zaman ve neden yaptırmalı

Grip ve influenza vakalarında artışların başladığı son günlerde grip aşısı uyarısı yapan Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "Erken aşılama ile mevsimsel dalgaya karşı güçlü bir kalkan oluşturabiliriz" dedi.

TÜM HABERLER