© Haber Acıpayam 2022

AŞIKLAR ACIPAYAM'DA BULUŞTU

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı başladı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı başladı.

Bu kapsamda Acıpayam’da da bir etkinlik düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramında Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  3 aşık öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu.

Aşık Selami, Aşık Feyzullah Pervani ve  Dombıra sanatçısı Kırgızistanlı Şemsigül Jakupova’nın katıldığı programda aşıklar büyük alkış aldı.

Dombıra Kırgızistanlı Şemsigül Jakupova da kendine özgü sesiyle öğrencilerden büyük alkış aldı.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ında katıldığı programda  öğrenciler aşıklarla birlikte bir  süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Okul yönetimi ve öğrenciler böyle bir fırsatı kendilerine sundukları için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ a teşekkür ettiler.

İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER