© Haber Acıpayam 2022

Aşıklar Bayramı başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü başlıyor. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü başlıyor. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7'ncisi düzenlediği Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 24 aşık, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü akşamı saat 20.30’da Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk etkinlikle Denizlililerle buluşacak. Aşıklar, 12 Nisan akşamı saat 20.30’da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenecek final gecesinde çalıp söyleyecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve 8 ayrı lisede öğrencilerle bir araya gelecek aşıklar, aşıklık geleneği ile ilgili bilgi ve görüşlerini öğrencilerle paylaşacak. 

Başkan Osman Zolan'dan davet

Türklerin varoluşundan bu yana aşıklık geleneği olduğuna dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde aşıklık geleneği önemli bir yerde bulunmaktadır. Asırlardır kendine özgü, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en canlı şekilde yansıtan aşıklarımızla 7. kez bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel etkinliğe tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.



İlginizi Çekebilir

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

TÜM HABERLER