© Haber Acıpayam 2022

Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ’nin eski yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarından oluşan 18’i tutuklu 21 kişinin yargılanmasına başlandı

Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ’nin eski yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarından oluşan 18’i tutuklu 21 kişinin yargılanmasına başlandı.

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Denizli’de kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ’nin eski yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarından oluşan 18’i tutuklu 21 kişinin yargılanmasına başlandı. 
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ile Erkan Altındal, Metin Tural, Mehmet Ali Özkan, Ayhan Batur, Tümay Çalışkan, Suat Hamit Salmaşır, Salih Bilgin, Onur Nayman, Mustafa Bağcı, Mehmet Uysal, Hüseyin Aktürk, Harun Ekinci, Fatih Dikbakan, Ali Rıza Işık, Ali Öztürk, Eren Yazıcıoğlu, Mekke Yassıkaya ve 3 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. 
Duruşmada mahkeme başkanı, savunma yapan sanıklardan Ali Öztürk’e, “Şirket ortağı Mehmet Ali Özkan'la beraber İstanbul'a koliler içinde para götürdünüz mü?" diye sordu. Bunun üzerine sanık Öztürk, “Böyle bir para götürmedim. Örgütün okullarına, yurtlarına, evlerine ürün satışı yapmadım. Onu Denizli'deki müdür yapmıştır” yanıtını verdi. 
Duruşmanın hafta içerisinde devam edeceği öğrenildi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sanıklar hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak ve aynı adreste kurulan başka bir şirket aracılığıyla yurt dışına para aktarıp örgüte finansman sağlamak”tan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

TÜM HABERLER