© Haber Acıpayam 2022

Bakan Soylu’dan depremzedelere müjde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli'de deprem bölgesine gelerek afetzedelerin merakla beklediği müjdeli haberi verdi. Bakan Soylu, "Bizim usulümüzü burada da devam ettireceğiz. Evinin bulunduğu alanda evini yaptırmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız. Diğer tarafta 'ben başka bir yerde istiyorum' diyen olursa ona yönelik de depremle ilgili konutlarımızı diğer noktalarda gerçekleştirdiğimiz gibi acilen gerçekleştireceğiz" dedi.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli'de deprem bölgesine gelerek afetzedelerin merakla beklediği müjdeli haberi verdi. Bakan Soylu, "Bizim usulümüzü burada da devam ettireceğiz. Evinin bulunduğu alanda evini yaptırmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız. Diğer tarafta 'ben başka bir yerde istiyorum' diyen olursa ona yönelik de depremle ilgili konutlarımızı diğer noktalarda gerçekleştirdiğimiz gibi acilen gerçekleştireceğiz" dedi. 
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dün sabah 09.34'te 5.5 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok evin yıkılmasına neden olan depremin ardından sabah saatlerinde bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu incelemelerde bulundu. İlk olarak depremin etkili olduğu ve 15 evin yıkılıp, 20 evin hasar gördüğü Ucarı Mahallesi’ne gelen Bakan Soylu, Kızılay ve AFAD ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgiler aldı, vatandaşlara ikram edilen yiyecek ve içecekleri de yerinde inceledi. Ardından afet bölgesine geçen Soylu, evleri yıkılan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 
Depremin büyüklüğüne işaret eden Bakan Soylu, "7 mahallede çok şiddetli hissedilen ama diğer alanlarda da ciddi bir şekilde etkisi olan bir deprem gerçekleşti. Onun akabinde de yaklaşık 453 artçı deprem oldu. Bu depremlerin 4.8 büyüklüğünde olanı da var. 6’sı da 4’ün üzerinde" dedi. 

"155'i ağır, toplam 355 ev hasarlı" 
Deprem sonrası kamu kurum ve kuruluşların bölgede hasar tespitine hemen başladığını ifade eden Soylu, "155'i ağır, toplam 355 ev hasarlı. Diğerlerinde orta hasar ve az hasarlı. Hasar gerçekleşen evlerin yüzde 99’u kerpiç evler. 600’e yakın çadır dağıtıldı. Psikolojik olarak etkilendiği için vatandaşlarımız evlerine çok girmek istemiyorlar. Bu konuda bütün çadır talepleri de karşılandı. Mart ayındayız, havanın serinliği esas itibariyle göz önüne alınarak arkadaşlarımız bütün ihtiyaçları karşılamak için seferberler" diye konuştu. 

"Sizi çadırlarda çok fazla bekletmeyeceğiz" 
Bakan Soylu, her afette gerçekleştirdikleri usulün Acıpayam’da da olacağına vurgu yaparak, evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Soylu, "Bizim usulümüzü burada da devam ettireceğiz. Evinin bulunduğu alanda evini yaptırmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız. Diğer tarafta 'ben başka bir yerde istiyorum' diyen olursa ona yönelik de depremle ilgili konutlarımızı diğer noktalarda gerçekleştirdiğimiz gibi acilen gerçekleştireceğiz. Şu anda bütün tespitler yapıldı, arkadaşlarımız ortak bir çalışma gerçekleştiriyorlar. En yakın zamanda başlayacaktır. Sizi çok çadırlarda bekletmeyeceğiz" dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye geldiğini aktaran Soylu, hiçbir eksikliğin ve mağduriyet yaşanmaması açısından gerekenlerin yapılacağını söyledi. 
Konuşması sırasında yaşadıkları korku dolu anları anlatan afetzedeye, "Tedbirli olmak lazım, çadırlarda bulunmak lazım. Evlere girmememiz gerekiyor" tavsiyesinde bulunan Bakan Soylu, ardından bölgeden ayrıldı. 

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER