© Haber Acıpayam 2022

Başkan Osman Zolan: "Bunun müsebbibi ne büyükşehir ne de ilçe belediyeleridir"

Başkan Osman Zolan:"Bunun müsebbibi ne büyükşehir ne de ilçe belediyeleridir"TMMOB'a bağlı odaların "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" hakkında açtığı dava sonucu Denizli ve Türkiye'de büyük sorunlar yaşayan inşaat sektörüyle ilgili konuşan Başkan Zolan, "Bunun müsebbibi ne büyükşehir belediyeleridir ne de ilçe belediyeleridir, bu TMMOB'a bağlı odaların açtığı dava sonucunda ortaya çıkan bir husustur" dedi.

 Başkan Osman Zolan:
"Bunun müsebbibi ne büyükşehir ne de ilçe belediyeleridir"
TMMOB'a bağlı odaların "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" hakkında açtığı dava sonucu Denizli ve Türkiye'de büyük sorunlar yaşayan inşaat sektörüyle ilgili konuşan Başkan Zolan, "Bunun müsebbibi ne büyükşehir belediyeleridir ne de ilçe belediyeleridir, bu TMMOB'a bağlı odaların açtığı dava sonucunda ortaya çıkan bir husustur" dedi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların açtığı dava sonucunda Denizli ve Türkiye'de büyük sorunlar yaşayan inşaat sektörü, Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısında da gündeme geldi. TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Makine Mühendisleri Odası tarafından "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin" bazı maddeleri hakkında açılan davalar sonucunda Danıştay 6. Dairesi yürütmenin durdurulması kararı verdi. Söz konusu yürütmeyi durdurma kararı ile balkon, ara sahanlıklar dahil açık veya kapalı merdiven evi, kapıcı dairesi, kat holleri, teras çatılar, silolar, trafolar, açık yüzme havuzları gibi alanların doğrudan emsal hesabına girmesi nedeniyle yapı alanında en az yüzde 30 azalma oluştuğundan yapı sahipleri başta olmak üzere müteahhitler, kooperatifler tarafından inşaat başvuruları durma noktasına geldi.
Ruhsat krizleri başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mahkeme kararını belediyelere tebliğinden itibaren ise inşaat sektörünü ve vatandaşları doğrudan ilgilendiren ruhsat başvurularıyla ilgili sorunlar yaşanmaya başlandı. Bu durum inşaat faaliyetlerinde azalmaların yanı sıra belediyelerde proje onayı tamamlanarak henüz ruhsat başvurusunda bulunmamış veya ruhsat başvurusunda bulunmuş ancak, henüz ruhsat almamış kişilerin bu süreçte yapmış olduğu, proje vb. hazırlıklardan doğan ekonomik kayıplarını da ortaya çıkardı.Tüm bunların yanında inşaat sektörüne hizmet veren elektrik, tesisat, boya, yalıtım, beton, demir, inşaat malzemesi satış kolları gibi sektörler ve bu sektörlerdeki istihdam da olumsuz etkilendi. Ayrıca bu durum sağlık, eğitim alanlarında hizmet veren sektörlerin açma ruhsatlarının da önünde engeller oluşturdu.
Sıkıntı tüm Türkiye'de
Denizli ve Türkiye'de büyük sorun yaşayan inşaat sektörüyle ilgili karar Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısında da gündeme geldi. Merkezefendi ilçesinin bazı mahallerinde ayrılan trafo alanlarının söz konusu mahkeme kararı gereği iptal edilmesiyle ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün Denizlimizde ve ülkemizde ruhsat alma ile 

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER