© Haber Acıpayam 2022

Başkan Osman Zolan gençlerle buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli projesi kapsamında gençlerle buluşuyor. Gençlerin sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Zolan, "Geleceğe hazırlanmak için bilgili ve donanımlı olmanın yanında ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı olacaksınız" dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli projesi kapsamında gençlerle buluşuyor. Gençlerin sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Zolan, "Geleceğe hazırlanmak için bilgili ve donanımlı olmanın yanında ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı olacaksınız" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli projesi kapsamında gençlerle buluşuyor. Başkan Zolan bu kapsamda Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi ve Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel yönetimler konusunda gençlere bilgi veren Başkan Zolan, Denizli'nin 2014 yılında büyükşehir statüsü kazandığını anlattı. Büyükşehir Belediyesinin kentin tamamına hizmet verdiğini kaydeden Başkan Zolan, alt yapı, ulaşım, itfaiye gibi birçok ana hizmetin Büyükşehir'e ait olduğunu ifade etti. Asli görevleri olmamasına rağmen eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Başkan Zolan, Denizli'nin tarihi hakkında bilgi vererek, her Türk vatandaşının tarihini bilmesi gerektiğini vurguladı.

"Herkes tarihini bilmeli"

15 Mayıs 1919'da Denizli'de yaşanan Milli Mücadele Günü'nü anlatan Başkan Zolan, Denizli'nin işgale uğramadığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer alarak Kurtuluş Savaşı'na lojistik destek sağladığını belirtti. 12. yüzyılda Denizli'de haçlılarla yaşanan Kazıkbeli ve Miryokefalon Savaşlarını anlatan Başkan Zolan, 15 Temmuz'da hain darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin parçalanacağını ifade ederek, o gece Denizli'de yaşananları anlattı. Türkiye'nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Onun için sizlerin geleceğe hazırlanması gerekir. Bir ülkenin ne kadar petrolü, altın madeni de olsa yetişmiş, donanımlı, iradeli gençliğin yoksa bu zenginliklerin hiçbir önemi yok. En büyük hazine ne petroldür, ne altın. En büyük hazine sizsiniz. Geleceğe hazırlanmak için bilgili ve donanımlı olmanın yanında ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı olacaksınız. Özümüzden ayrılmayıp geçmişimizi çok iyi bileceğiz" dedi.

Gençlere "Safahat"

Madde bağımlılığı konusunda gençleri uyaran Başkan Zolan, "Bu gençliğimizi yok etme adına ayrı bir saldırıdır" diye konuştu. Konuşmanın ardından gençler Denizli Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları konusunda Başkan Zolan'ı soru yağmuruna tuttu. Önemli olanın geride eserler bırakmak olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, Denizli merkezin 5'te 4'ünün alt yapısının baştan aşağı değiştiğini, üst yapı çalışmalarının sürdüğünü, tüm bu çalışmaları Denizli'nin geleceği için yaptıklarını söyledi. Başkan Zolan, programın soru-cevap kısmının ardından gençlere Denizli Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarından olan Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" ve Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın'ın "Çanakkale Savaşı Denizli" adlı kitabını hediye etti.   


İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER