Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalenin taşıyıcılarıdır" diyen Başkan Zolan, “Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyet arz ettiğini belirten Başkan Osman Zolan, “Öğretmenler, eğittikleri öğrenicileri ile geleceği inşa etme gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca en kutsal meslek olarak görülmüş ve her zaman saygıların en büyüğünü hak etmişlerdir" dedi. İlk ayeti ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak, öğrenmenin ve öğretmenin Türk toplumu için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Öğretmenler, doğruyu, yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğretmenin yanı sıra, öğrenicisinin yeteneklerini de ortaya çıkarır. Bu cihetle öğretmenler toplumları ve medeniyetleri inşa etmişler ve geleceğe yön vermişlerdir” dedi.
"Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalelerin taşıyıcılarıdırlar" diyen Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine bağlı ve çağın ötesinde fikirler üreten nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en asli görevleri olmalıdır. Onların yetiştirdiği nesillerle ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerleyecektir.”
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü hatırlatan Başkan Zolan, "Öğretmenlerimizin gelecek için yetiştirdiği fidanlar, büyüyerek ve gelişerek ülkemizin kaderini tayin edecektir. Bu vesileyle, millet mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.
Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı
Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.
Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek
Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.
Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.
Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları
Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.