BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava şartlarıyla mücadele etmek için sorumluluk alanında ihtiyaç duyulan tüm tedbirleri aldı.
Denizli'de beklenen kar yağışına karşı tüm ekiplerini hazır bekleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı ile mücadele etmeye başladı. Bu kapsamda ilk olarak Tavas, Kale, Acıpayam, Honaz-Karaçay, Buldan, Çameli ve Bozkurt ilçesinin yüksek kesimlerinde beyaz örtü ile mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması için kar bıçakları ve greyderlerle aralıksız çalışma yapıyor. Özellikle söz konusu ilçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerin ana bağlantı yollarında çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların yanı sıra kent merkezinde de olası kar yağışı için ekiplerini teyakkuzda bekletiyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Denizli merkezde meydana gelebilecek kar yağışına karşı tüm tedbirlerini aldı. Kar veya buzlanmaya karşı araç, personel ve ekipman olarak hazırlıklarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yetki alanında bulunan ana cadde, bulvar ve kaldırımlarda yapılacak kar temizliğine karşı planlamalarını yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşların kar yağışında mağdur olmaması 24 saat çalışma esasına dayalı görevi başında bulunacağı ifade edilirken, kent merkezinde ilk olarak bin 400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası beyaz örtü ile kaplandı. Merkezde kar yağışının ilk düştüğü bölgelerden olan Bağbaşı Yaylası'na teleferik ile çıkan vatandaşlar karın ve muhteşem manzaranın keyfini çıkartıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.