© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 5 BİNE YAKIN OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2015 yılında 3 bin 850’si yangın olmak üzere kaza ve kurtarma operasyonlarıyla birlikte 5 bin’e yakın olaya müdahale etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 2015 yılında da yoğun bir mesai harcadı. Büyükşehirin ardından 19 ilçedeki 52 noktada kurulumunu tamamlayarak, toplamda 100 adet modern ve donanımlı araç filosu ile çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri geçen yıl 3 bin 850 yangına müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri söz konusu yangınlarla birlikte 360 kaza ve 690 kurtarma çalışması olmak üzere toplamda 4 bin 900 olaya müdahale ederken, 10 adet boğulma operasyonunda da etkin rol oynadı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de 52 noktada yaklaşık 600 personeli ile Avrupa standartlarında hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın geçen yıl çalışma temposunun çok yoğun olduğuna dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yıl boyu fedakarca çalıştığını vurgulayan Başkan Zolan, "İtfaiye teşkilatımız Denizli'nin en ücra köşesinde de olsa 'imdat' çağrısı olduğunda hızla vatandaşımızın yardımına koştu, koşmaya da devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şunu net olarak söylüyorum. Gerek personeliyle, gerekse ekipman ve donanımıyla itfaiye teşkilatımız Türkiye'ye örnektir" dedi.
Büyükşehir ile beraber kaza, yangın gibi her türlü felakete anında müdahale edecek 52 merkezde itfaiye birimi oluşturduklarını anlatan Başkan Zolan, "Büyükşehirden önce birçok bölgede gündüzleri hizmet veren itfaiye artık bugün 52 noktada, 7gün 24 saat görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşmaya hazır halde bekliyor. Vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de tetikte olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER