© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR'DEN 21.500 ATEŞ BÖCEĞİNE TRAFİK EĞİTİMİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında geçen yıl 21.500 çocuğa trafik eğitimi verildi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında geçen yıl 21.500 çocuğa trafik eğitimi verildi. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda teorik ve pratik ders alan çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğrendi. 

Çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmesi ve küçük yaşlarda trafik bilinci oluşturmak hedefiyle Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete aldığı Trafik Eğitim Parkı, geçen yıl 21.500 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda 05-10 yaş arası çocukları kapsayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi yoğun ilgi gördü. Proje kapsamında çocuklara verilen trafik eğitimlerinde akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurlar yer aldı. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı eğlenerek öğrenen çocuklara önce teorik, daha sonra uygulamalı eğitim verildi. 

Hem teorik hem pratik eğitim alıyorlar

Teorik eğitimler kapsamında, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz?
Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatılıyor. Çocukların trafik bilgilerinin artırılması ve kuralları en doğru biçimde öğrenmeleri amacıyla hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Trafik kuralarının eğlenerek öğrenildiği pist, çocukların keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor.

Ateş Böcekleri projesi 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ateş Böcekleri projesi kapsamında eğitimleri sona eren çocuklara reflektörlü yelek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Yelek ile çocukların bisiklet gibi vasıtalar kullanırken trafikte ve çevrede görünürlüğünün artması amaçlanıyor. Bunların yanında eğitim alan her çocuğun küçüklerine örnek olmasının yanında büyüklerini gözlemleyen bir trafik dedektifi olması da amaçlanıyor. 

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER