© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağlayarak kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ortak olduğu Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kısa süre içerisinde kestane şekeri ve çikolatalı kestanede seri üretime geçecek.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağlayarak kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ortak olduğu Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kısa süre içerisinde kestane şekeri ve çikolatalı kestanede seri üretime geçecek. Marka tescil işlemleri tamamlanan kestane şekeri "Alandız Kestane Şekeri" adı altında piyasaya sunulacak.

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor, sağlık, turizm ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği destekle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seri kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretimine hazır hale geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının yılda 300 ton kestane üretimi yapan Alandızlılar ile yaptığı işbirliği sonucu kurulan kestane üretim tesisi ilk demo üretimini yaptı. Katma değerli ürün elde edilerek üreticinin ve bölge halkının daha fazla gelir sağlaması için yapılan çalışmalar kısa süre sonra meyvelerini verecek. Tesiste kestane şekeri ve çikolatalı kestanede seri üretime geçilecek. Marka tescil işlemleri de tamamlanan kestane şekeri kısa süre sonra,  "Alandız Kestane Şekeri" adı altında piyasaya sunulacak.

Büyükşehir her zaman üreticinin yanında

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin gelişimi ve yararına olan her projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Başkan Osman Zolan,  "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, ortak olduğumuz Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde inşallah en kısa sürede seri üretime geçilecek. Böylesi güzel yöresel ürünümüzü, öncelikle yurt içi, inşallah zamanla da tüm dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz. Biz her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu güzellikler Denizlimize kazanç olarak dönecek. Şimdiden Alandıza, Denizli’ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

TÜM HABERLER