© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞRENİM YARDIMI

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında lise öğrencilerine yönelik yapacağı öğrenim yardımı başvuruları 24 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında lise öğrencilerine yönelik yapacağı öğrenim yardımı başvuruları 24 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl lise öğrencilerine yönelik yaptığı öğrenim yardımları bu yılda sürüyor. Öğrenim yardımı için 24 Ağustos Pazartesi günü başlayacak müracaatlar 30 Eylül'de sona erecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi 3 bin öğrenciye 10 ay boyunca aylık 75 lira öğrenim yardımında bulunacak. Öğrenim yardımı için başvurmak isteyenlerin 24 Ağustos-30 Eylül tarihleri arası Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na müracaat etmeleri gerekirken, müracaat şartları şu şekilde açıklandı: "Ailesi belediye mücavir alan sınırları içinde oturuyor olmak, başka yerden burs almamak, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olmak, ailesinin ekonomik durumu zayıf olmak, okulunda başarılı olmak, T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmamak, sınıfta kalmamış, sınıf tekrarı yapmamış olmak ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olmak." Müracaat sonunda başvurusu kabul edilip değerlendirmeyle belirlenen 3 bin öğrenciye Eylül ve Haziran ayları da dahil olmak üzere 10 ay boyunca aylık 75 lira öğrenim yardımı yapılacağı kaydedildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eğitime verilen desteği her zaman sürdüreceklerini belirterek, geçtiğimiz yıllarda 60 TL olan öğrenim yardımının bu yıl 75 TL'ye çıkarıldığını hatırlattı. Eğitim-öğretim söz konusu olduğunda akan suların duracağına dikkati çeken Başkan Zolan, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için elimizden gelen çabayı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" dedi. Eğitim yardımlarının doğru yerlere gitmesi için çok titiz bir çalışma gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Zolan, 2004 yılında 400 öğrenci ile başlanan eğitim yardımının bugün 3 bin öğrenciye ulaştığını işaret ederek, "Bu sayıyı her yıl daha da artırmak için çalışıyoruz. Eğitime ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize sahip çıkmak bizim en büyük hedefimiz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER