© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR’İN İYİLİK MELEKLERİ...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganıyla başlattığı Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 2019 yılının ilk 6 ayında 12 bin 260 ihtiyaç sahibi vatandaşın imdadına koşarak, 123 bin kez hizmet verdi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganıyla başlattığı Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 2019 yılının ilk 6 ayında 12 bin 260 ihtiyaç sahibi vatandaşın imdadına koşarak, 123 bin kez hizmet verdi. Başkan Zolan, "Kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak" sloganıyla başlattıkları projede bugüne kadar onbinlerce ihtiyaç sahibine ulaştıklarını söyledi.

Denizli'de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "Kimse sahipsiz kalmayacak" sloganıyla faaliyete geçirdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Bakım hizmetlerinin yanında evde sağlık hizmeti de veren Merkez, yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapıyor. 0 (258) 377 20 12 numaralı telefon ile başvuru yapılan merkezde ayrıca hasta vatandaşların acil durumları dışındaki sağlık problemleri için Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık ekipleri tarafından koruyucu ve iyileştirici tedavi hizmetleri de ücretsiz olarak veriliyor.

6 ayda 123.000 hizmet 

Yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evine ya da sağlık kuruluşlarından diğer bir sağlık kuruluşlarına naklinin de randevu sistemine göre tam donanımlı hasta nakil ambulansı ile gerçekleştiren merkez bugüne kadar onbinlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 2019 yılının ilk 6 ayında 5 bin 195 kişiye evde bakım, 5 bin 582 kişiye evde sağlık ve bin 483 kişiye ise hasta nakil hizmeti vererek ihtiyaç sahibi 12 bin 260 kişinin yardımına koştu. İhtiyaç sahiplerini toplamda 123 bin kez ziyaret ederek dertlerine derman olan merkez tüm bunların yanında 444 85 20 numaralı çağrı hattından Denizlililere koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici "Tıbbi Danışma Hizmeti"ni de ücretsiz olarak verdi. 

"19 ilçe 622 mahallede onbinlerce vatandaşımıza ulaştık"

Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin Denizli’nin tamamında çok önemli bir ihtiyaca yanıt vermeye devam ettiğini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, merkezin 19 ilçe ve 622 mahallede hizmet verdiğini söyledi. Denizlililerin ihtiyacı olan ne varsa gerçekleştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Vatandaşımız bizden ne istiyorsa elimizden geleni yaptık, inşallah yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Fiziki yatırımların sürdüğünü ancak bunların yanında gönüllere de dokunmaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, "Kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak', anlayışıyla başlattığımız projemizde bugüne kadar onbinlerce vatandaşımıza ulaştık. Dertlerine derman olmaya çalıştık. Mutlu ve huzurlu bir Denizli için gece gündüz demeden de çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER