© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir Denizli'nin geleceğini planladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Denizli'nin 1/25000'lik nazım imar planını kabul ederek önemli bir karara imza attı. "Türkiye'de bu işin öncülüğünü yapıyoruz" diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin geleceğini planladıklarını belirterek, "Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur" dedi.

 

Büyükşehir Denizli'nin geleceğini planladı

Büyükşehir’den 1/25.000'lik plana onay

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planını kabul ederek önemli bir karara imza attı. “Türkiye’de bu işin öncülüğünü yapıyoruz" diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin geleceğini planladıklarını belirterek, "Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı, Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis oturumunda kabul edilerek önemli bir karara imza atıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1/25000’lik nazım imar planı ile ilgili yapılan çalışmaların neticelendiğini ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Büyükşehirin başlangıcıyla beraber tüm il sınırımızı 1/25000’lik nazım imar planı ile planlamak ve geleceğe bütün olarak bakmak adına ilk günden itibaren bu hedefimize doğru ilerlemeye başlamıştık. Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarından da görüşler aldık. Birçok kesimle çok sayıda toplantılar yaptık. Meclisimize sunumlar yaparak, ilçe ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte değerlendirmeler yaptık” diye konuştu.

“Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur”

1/25000’lik nazım imar planı sürecinin toplumdaki pek çok kesimle istişare halinde görüş alınarak hazırlandığına dikkat çeken Başkan Osman Zolan, “Sivil toplum kuruluşları ve derneklerle birlikte de çok detaylı bir çalışma yapıldı. Kurucu Büyükşehir Meclisi olarak Denizlimizin il kapsamındaki 1/25000’lik nazım imar planı yapma noktasında sona geldik” dedi. Teknik anlamda incelemelerin tamamlandığını belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Komisyon üyelerimize, STK’lara, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, tüm katkı sağlayan toplumun değişik kesimlerinden vatandaşlarımıza, çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyükşehirin kurulmasıyla beraber bu planı da yaparak Türkiye’de bu işin öncülüğünü yapıyoruz. Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur."

“Şehrin geleceğini planlıyoruz”

1/25000’lik nazım imar planının bu işin başlangıcı olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "İlçeler düzeyinde veya mahallelere 1/5000’lik, sonrasında da 1/1000’lik nazım imar planları şeklinde devam edecektir" dedi. Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün şehrin geleceğini planlıyoruz. Büyükşehir olarak Denizli’nin tamamında 1/25000’lik nazım imar planını yapabilme çok önemliydi. Bu hedefe ulaştık. Birçok güzel şeyler yapıldı ama bu planlama en önemlisiydi. Geleceğe daha doğru ve hızlı bakabilmek adına, ihtiyaçları karşılamak aynı zamanda gelecekteki yapıyı da bugünden ön görmek gerekliydi. Tabi ki plan dinamiktir, günlük ihtiyaçlara göre değişebilir. Bu konuda meclis ihtiyaç duyulduğunda bununla ilgili çalışmalar devam edecektir. Herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum, çok büyük emek var. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun.”

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER